Beursblik: ABN AMRO verhoogt koersdoel ASR Nederland

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 09:57

Koersdoel naar 39,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft maandag het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 38,50 naar 39,50 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

Volgens analist Cor Kluis is de Solvency II-ratio van 182 procent die ASR hanteert na de overnames van Generali NL en SBB aanzienlijk conservatiever berekend dan bij de meeste sectorgenoten. De vergelijkbare ratio is volgens Kluis minstens 56 procentpunt hoger. Volgens de analist heeft de verzekeraar daarom zeker 0,6 miljard overtollig kapitaal beschikbaar, hoewel dat niet overduidelijk zichtbaar is, maar evengoed relevant is voor de waardering van het bedrijf. 

Kluis wees er onder andere op dat ASR ruimte heeft om 1,2 miljard euro aan Tier 1-obligaties en 0,6 miljard euro aan Tier 2 hybrids uit te geven. Hierdoor zou de Solvency II-ratio met circa 54 procentpunt stijgen. De analist verwacht dat ASR veel voorzichtiger blijft met achtergestelde schulden, maar zelfs door de helft minder hybrids uit te geven kan de S2 ratio al met 25 procentpunt stijgen, aldus Kluis. 

Op een groen Damrak koerste het aandeel ASR Nederland maandagochtend 0,3 procent hoger op 33,97 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Herstel Halliburton zet door

Winst en omzet omhoog in derde kwartaal.

11 minuten geleden - Lees verder

Licht hogere futures op Wall Street

Belastingplan en kwartaalcijfers slaan de trom.

19 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Hasbro

Omzet speelgoedfabrikant ook hoger.

36 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: bouw windparken voorlopig niet voorbij

Lagere stroomprijs zou rendement ondermijnen.

36 minuten geleden - Lees verder

Volatiliteit AEX omlaag

Volatiliteit Aegon stijgt het hardst.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.