Bedrijvigheid eurozone groeit door

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 10:07

Inkoopmanagersindex naar hoogste niveau in ruim zes jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de industrie in de eurozone is in september aardig toegenomen. Dit bleek maandag uit cijgers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 57,4 in augustus naar 58,1 in september. Er was een niveau van 58,2 verwacht, wat gelijk lag aan een voorlopige raming een aantal weken geleden.

"De industrie in de eurozone kwam in september in een stroomversnelling", volgens Chris Williamson. "Het herstel is breedgedragen", aldus de econoom.

De trend voor de eurozone als geheel werd maandag bevestigd door de afzonderlijke inkoopmanagersindexen voor de landen in de regio. In Duitsland steeg de index naar 60,6 in september, wat het hoogste niveau was in ruim zes jaar en ook in Frankrjk en Spanje was sprake van een toename in de economische activiteit in de industrie, terwijl de groei in Italië stabiel bleef.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 betekent dat de industrie krimpt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Weer drukke week in verschiet

Slot Wall Streeft geeft vertrouwen.

12 uren geleden - Lees verder

Beursblik: oplopende resultaten te verwachten bij Randstad

Margegroei zette door volgens analisten.

13 uren geleden - Lees verder

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers daalt

Altice blijft aandeel om te mijden.

Gisteren - Lees verder

Templeton verkleint belang SBM Offshore

Kapitaalbelang van net geen drie procent.

Gisteren - Lees verder

BlackRock verkleint belang RELX nipt

Kapitaalbelang van net geen vijf procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.