Altice USA beslecht conflict met Walt Disney

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 07:48

Onenigheid over betaling Disney-kanalen.

(ABM FN-Dow Jones) Altice USA en The Walt Disney Company hebben zondagavond een voorlopige overeenkomst gesloten om de zenders ESPN, ABC en andere Disney-kanalen beschikbaar te kunnen houden voor miljoenen abonnees in New York. 

Beide bedrijven konden het niet eens worden over hoeveel Altice zou moeten betalen voor de Disney-kanalen. "We hebben inmiddels een voorlopige overeenkomst bereikt en hebben de deadline verschoven om de definitieve voorwaarden vast te leggen", aldus beide bedrijven. 

Het contract tussen Disney en Altice, de op vier na grootste kabelaar in de Verenigde Staten, verliep op zaterdag. 

Volgens de Amerikaanse dochteronderneming van het Europese telcomconcern Altice dreigde Walt Disney al zijn kanalen uit de lucht te halen als Altice niet bereid zou zijn meer te betalen voor de kanalen. Disney wilde honderden miljoenen dollars meer voor de kanalen, onder meer nadat ESPN miljarden zou hebben gestoken in de uitzendrechten voor diverse sporten, aldus Altice.   

Het aandeel Altice USA sloot vrijdag 1,2 procent hoger op 27,31 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Groen licht overname delen Air Berlin door EasyJet

Brussel keurt acquisitie goed.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Centrale banken domineren sentiment.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele resultaten op de rol.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Nauwelijks agendapunten.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Enkele Bava's op de rol.

26 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 8,78 7,86% 0,64 8,14