ADM heeft interesse in spreads divisie van Unilever - media

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 07:41

Amerikaanse bedrijf zou met private equity bedrijf optrekken.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Archer Daniels Midland (ADM) zou azen op de te koop staande spreads divisie van Unilever. Dit meldde The Sunday Times zondag.

ADM zou daarbij samen optrekken met een private equity investeringspartij en zich daarbij laten adviseren door Barclays, meldde de krant op basis van anonieme bronnen uit het financiële centrum van Londen.

De spreads divisie, met margarinemerken als Flora en Stork, zou 6 miljard pond ofwel ruim 6,8 miljard euro moeten opbrengen.

Volgens The Sunday Times is er vorige week meer informatie over de te koop staande divisie naar bieders gestuurd en zou de verkoop aan het einde van dit jaar beklonken moeten worden. De divisie zou volgens de krant in het eerste halfjaar een daling van 3,7 procent in de identieke omzet hebben behaald.

The Sunday Times schreef verder dat ook investeringsmaatschappijen Blackstone, CVC Capital Partners, Clayton, Dubilier & Rice en Bain Capital interesse zouden hebben voor de spreads activiteiten van Unilever.

De krant meldde dat Unilever ook voor een beursgang van de divisie kan kiezen, maar een voorkeur heeft voor een verkoop, waarbij het Brits-Nederlandse concern zich zou laten bijstaan door Morgan Stanley en Goldman Sachs.

Het aandeel Unilever sloot vrijdag ruim 1 procent hoger op 50,04 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 47,07 1,58% 0,73 46,34