Wells Fargo boekt lagere omzet en winst

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 14:45

Eenmalige last trekt resultaat met 0,20 dollar per aandeel omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Wells Fargo heeft in het derde kwartaal een lagere nettowinst en omzet geboekt, als gevolg van een eenmalige last. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de publicatie van de resultaten van de bank over het afgelopen kwartaal.

CEO Tim Sloan meldde in een toelichting op de cijfers fundamentele veranderingen aangebracht te hebben om van Wells Fargo een betere bank te maken. De bank zag het afgelopen kwartaal de deposito's evenals de leningenportefeuille groeien. Daarnaast steeg ook het beheerd vermogen.

Wells Fargo boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 4,6 miljard dollar, in vergelijking tot 5,6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst per aandeel bedroeg 0,84 dollar, inclusief een eenmalige last van 0,20 dollar per aandeel. Vooraf geraadpleegde analisten van FactSet Research rekenden op een winst van 1,02 dollar per aandeel. In dezelfde periode een jaar eerder boekte Wells Fargo nog een nettowinst van 1,03 dollar per aandeel.

De omzet van Wells Fargo daalde in het derde kwartaal met 2 procent op jaarbasis tot 21,9 miljard dollar. Vooraf geraadpleegde analisten van FactSet Research rekenden op een omzet van 22,4 miljard dollar.

Het rendement op het eigen vermogen lag op 9,06 procent in het derde kwartaal. Een kwartaal eerder was dit nog 11,95 procent en in het derde kwartaal van 2016 was dit 11,60 procent.

Het aandeel Wells Fargo noteerde vrijdag voorbeurs 2,1 procent lager op 55,21 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting licht hogere opening

Producentenprijzen conform verwachting gestegen.

8 minuten geleden - Lees verder

Producentenprijzen VS stijgen even hard

Stijging van 0,4 procent in november.

21 minuten geleden - Lees verder

Comcast haakt af voor overname delen Fox - media

Disney lijkt nog enige potentiƫle koper.

1 uur geleden - Lees verder

Futures duiden op licht positief sentiment op Wall Street

Financiƫle markten in afwachting van rentebesluit Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

ZEW-index stelt teleur.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.