Volkswagen Group verkoopt meer auto's

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 12:33

Voor het eerst meer dan een miljoen wagens afgeleverd in september.

(ABM FN-Dow Jones) Volkswagen Group heeft vorige maand meer auto's verkocht dan een jaar geleden en overschreed voor het eerst de grens van een miljoen verkochte auto's in de maand september. Dit maakte de Duitse autofabrikant, waartoe merken als Audi, Seat, Skoda en Porsche behoren, vrijdag bekend.

De aflevering van nieuwe auto's steeg met dubbelcijferige aantallen in zowel Noord- als Zuid-Amerika, maar de groei in Europa was matig, vooral door gedaalde verkopen in Duitsland.

Het concern uit Wolfsburg leverde in september 1,01 miljoen nieuwe auto's af, 6,6 procent meer dan een jaar geleden.

In Zuid-Amerika nam het aantal afleveringen met liefst 68,4 procent toe tot 47.800 auto's, vooral door sterke groei in Brazilië en Argentinië. In Noord-Amerika was er een groei van 13,5 procent naar 85.900 stuks, waar vooral de SUV's en de Volkswagen Tiguan populair zijn.

In Azië/Pacific was er een toename van 6,1 procent tot 436.700 wagens. Dat was vooral te danken aan de populariteit van diverse modellen van Volkswagen, Audi en Skoda in China.

De groei in Europa bedroeg slechts 1,5 procent, wat leidde tot 404.500 afleveringen. Opvallend daarbij was dat er in thuismarkt Duitsland een daling was van 3,3 procent en dat de stijging vooral tot stand kwam door betere verkopen in Centraal en Oost-Europa.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda met rentebesluit ECB in aantocht.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen in volle gang.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Eerste resultaten onderweg.

14 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Eerste resultaten komen eraan.

16 minuten geleden - Lees verder

Update: groen licht Brussel voor fusie Qualcomm met NXP

NXP moet octrooien verkopen van EU-waakhond.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.