Valuta: weinig beweging

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 09:53

Amerikaanse inflatiecijfer op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten is vrijdag weinig beweging merkbaar, waarbij handelaren wachten op het Amerikaanse inflatiecijfer van vanmiddag en de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank eind oktober. Dit zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegenover ABM Financial News. 

"Het klinkt nog ver weg, maar de markt wacht eigenlijk op 26 oktober, wanneer voorzitter Mario Draghi van de ECB met een toelichting op het rentebesluit komt", aldus Jongbloed. "Pas daarna zullen de valutamarkten richting kiezen."

De valutahandelaar verwacht dat het muntpaar euro/dollar in de tussentijd in een bandbreedte van 1,17 en 1,1870 zal koersen. Vanochtend koerste de euro ten opzichte van de dollar op 1,1823. 

De euro kreeg in Azië vanmorgen volgens marktanalist Ron van der Does van IG Markets een duw, nadat op Bloomberg een bericht verscheen dat de ECB van plan zou zijn het opkoopprogramma voor obligaties vanaf 1 januari naar 30 miljard euro te verlagen. De centrale bank koopt momenteel maandelijks 60 miljard euro aan staats- en bedrijfsleningen op. 

De greenback verloor vrijdag tegen veel grote valuta aan waarde, na een stijging op donderdag. Toen kreeg de Amerikaanse munt de wind in de rug, nadat de eerste aanvragen voor een uitkering in de Verenigde Staten duidelijk sterker waren gedaald dan voorzien. Ook stegen de Amerikaanse producentenprijzen in september harder dan in augustus.   

De cijfers verschenen een dag na de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, waaruit bleek dat beleidsmakers verdeeld blijven over de inflatieontwikkeling. Diverse leden van de Fed geloven dat extra verkrapping zal afhangen van de komende inflatiecijfers, maar de meeste leden stelden dat een renteverhoging dit jaar gerechtvaardigd is.    

Volgens Jongbloed van Saxo Bank kijkt de valutamarkt daarom ook aandachtig naar het inflatiecijfer vanmiddag, maar zullen er geen grote verrassingen zijn. "Er is een realisering dat het heilige kerninflatiedoel van 2 procent voorlopig niet wordt bereikt", aldus de valutahandelaar. Op jaarbasis bedroeg de inflatie in augustus nog 1,9 procent. De kerninflatie was 1,7 procent. "Mocht de inflatie in september uitkomen rond 2,3 of 2,4 procent, dan kan dit de dollar vanmiddag wat sterker maken", aldus Jongbloed. 

Verder stelde Jongbloed dat het Britse pond onder druk blijft staan. EU-onderhandelaar Michel Barner liet donderdag weten dat de Brexit-onderhandelingen in een impasse zitten. De valutahandelaar van Saxo Bank verwacht dat de euro/pond een niveau zal testen van 0,90. Vanochtend koerste het muntpaar op 0,8883. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting licht hogere opening

Producentenprijzen conform verwachting gestegen.

8 minuten geleden - Lees verder

Producentenprijzen VS stijgen even hard

Stijging van 0,4 procent in november.

22 minuten geleden - Lees verder

Comcast haakt af voor overname delen Fox - media

Disney lijkt nog enige potentiƫle koper.

1 uur geleden - Lees verder

Futures duiden op licht positief sentiment op Wall Street

Financiƫle markten in afwachting van rentebesluit Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

ZEW-index stelt teleur.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.