PostNL bereikt principeakkoorden voor cao

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 08:39

Ook akkoord voor zaterdagbestellers.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft met de vakorganisaties Bond van Post Personeel CNV Publieke Diensten en VHP2 principeakkoorden bereikt over de cao voor PostNL en de cao voor zaterdagbestellers. Dit maakte het postbedrijf vrijdag voorbeurs bekend.

"Afgesproken is dat in 2017 en 2018 het salaris in vijf stappen omhoog gaat met in totaal 2,6 procent. Verder zijn afspraken gemaakt over een generatiepact en werkgelegenheid", liet PostNL in een toelichting weten.

Naast de salarisverhoging van in totaal 2,6 procent is afgesproken dat iedere voltijd medewerker in december 2017 een eenmalige uitkering van 50 euro netto ontvangt.

De komende weken leggen BVPP, CNV Publieke Diensten en VHP2 de principeakkoorden positief voor aan hun leden. PostNL verwacht dat de uitkomsten van de ledenraadplegingen in november bekend zijn.

Vakorganisatie FNV Publiek Belang heeft de principeakkoorden niet ondertekend, maar legt het wel ter beoordeling voor aan haar kaderleden.

Het aandeel PostNL sloot donderdag 0,8 procent hoger op 3,67 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Galapagos lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Stijging bouwt voort op daling voorraden.

Gisteren - Lees verder

Herstel hapert op Damrak

Op weekbasis bescheiden winst voor AEX.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 3,93 2,08% 0,08 3,85