Gedupeerde mkb-ers met rentederivaten krijgen voorschot van ABN AMRO

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 13:24

Voorstel komende weken in de bus.

(ABM FN-Dow Jones) Een grote groep klanten van ABN AMRO ontvangt de komende weken een brief met een aanbod voor een voorschot op de te verwachten compensatie voortvloeiend uit het Uniform Herstelkader Rentederivaten MKB. Dit maakte de bank vrijdag bekend.

Het gaat om een voorschot ter hoogte van de te verwachten coulancevergoeding, voegde ABN AMRO nog toe.

Het betreft klanten die rentederivaten hebben die in aanmerking komen voor herbeoordeling volgens de criteria van het Herstelkader en die in 2017 nog geen uitkomst zullen ontvangen. Als een klant akkoord gaat met het voorschot, wordt het geld binnen 4 tot 6 weken overgemaakt, zo belooft ABN AMRO.

Het gaat om klanten die rentederivaten hebben gekocht bij de bank om zich in te dekken tegen renterisico's. Deze klanten kregen daarentegen te maken met hoge kosten. Het betrof complexe producten, waarvan de mkb-bedrijven de werking en risico's niet goed konden beoordelen.

In augustus hebben klanten die in bijzonder beheer zitten reeds een aanbod van ABN AMRO voor een voorschot ontvangen. Begin oktober had volgens de bank zo’n 70 procent van deze klanten aangegeven het voorschot te accepteren. Daarvan hebben de eerste honderden klanten het geld inmiddels ontvangen.

De voorschotten gelden niet voor klanten die in staat van faillissement verkeren of in een gerechtelijke procedure met de bank zijn verwikkeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

IBM boekt licht lagere omzet en winst

Voorziet in hele boekjaar aangepaste winst van 13,80 dollar per aandeel.

14 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon sterkste daler.

29 minuten geleden - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow passeert tussentijds de 23.000 punten.

36 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting vlak slot

Dow passeert tussentijds de 23.000 punten.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs nipt hoger gesloten

Stijgende politieke spanningen Irak ondersteunen olieprijs.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 25,90 0,50% 0,13 25,77