Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 12:55

Markt kijkt uit naar resultaten Wells Fargo en Bank of America.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

"Amerikaanse en Europese beurzen zijn in afwachting van Trumps besluit over de nucleaire deal met Iran", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "De aankondiging van president Trump over de kernovereenkomst zou enkele intrigerende gebeurtenissen in de markt teweeg kunnen brengen", voegde hij toe. "Als de president de Iraanse kernovereenkomst ontbindt, dan kan dit tot volatiliteit leiden op de oliemarkt", aldus Aslam.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een drietal publicaties geagendeerd in de Verenigde Staten. Voorbeurs verschijnen inflatiedata over september en de Amerikaanse detailhandelsverkopen van augustus, gevolgd door het Amerikaans consumentenvertrouwen van oktober.

Charles Evans van de Chicago Fed spreekt tijdens een evenement in Green Bay in Wisconsin en Robert Kaplan, de voorzitter van de Federal Reserve in Dallas, neemt deel aan een discussiegesprek tijdens een congres in Boston. Voorzitter Janet Yellen van de Fed spreekt tijdens een G-30 internationaal bankenseminar over de economie en monetair beleid.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 51,58 dollar, terwijl een december-future Brent 2,2 procent duurder werd op 57,50 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1825. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1823 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1831 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Wells Fargo publiceert voorbeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,8 procent lager. Bank of America publiceert ook resultaten en noteerde 0,4 procent lager.

Tesla werd in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent lager gezet, nadat de fabrikant van elektrische auto's een aantal Model X SUV's heeft teruggeroepen om aanpassingen aan te brengen aan de achterste zittingen omdat een kabel niet goed is geïnstalleerd. De autoproducent heeft echter geen berichten ontvangen over problemen of ongelukken in verband met het probleem, zo liet het weten.

Applied Optoelectronics verloor maar liefst 20,7 procent, nadat de leverancier van netwerken donderdag laat waarschuwde voor tegenvallende winst- en omzetcijfers in het derde kwartaal.

Antares Pharma verloor zelfs 35,7 procent, nadat de farmaceut donderdagavond bekendmaakte dat de Amerikaanse Food & Drug Administration tekortkomingen is tegengekomen in het medicijn Xyosted tijdens een beoordeling van het medicijn.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 2.550,93 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 22.841,01 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6.591,51 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

13 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

33 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.