Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 12:31

Bayer trekt Duitse DAX naar recordniveau.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag rond het middaguur verdeeld. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent naar 391,35 punten, de Duitse DAX behaalde een winst van 0,1 procent op 12.994,28 punten en de Franse CAC 40 noteerde vlak op 5.362,51 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent lager op 7.543,54 punten.

"De mijnbouwers zitten vrijdag in de lift na positieve handelscijfers uit China", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Het land is een enorme importeur van mineralen, waardoor aandelen als Rio Tinto, Anglo American en Glencore hoger noteren", voegde hij toe. De Chinese import steeg in september, gerekend in dollars, met 18,7 procent, tegenover 14,7 procent een maand eerder. Economen rekenden op een stijging van circa 15 procent.

"De euro/dollar noteerde grotendeels ongewijzigd, aangezien de Duitse inflatie in september stabiel uitkwam op 1,8 procent", vervolgde Madden. "De inflatie van Italië daalde van 1,2 procent naar 1,1 procent, wat conform de verwachting was", voegde hij toe.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1830. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1823 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1831 op de borden.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 51,41 dollar, terwijl een december-future Brent 1,9 procent hoger bewoog op 57,31 dollar.

Bedrijfsnieuws

Mijnbouwer Glencore noteerde rond het middaguur 0,8 procent hoger, BHP Billiton steeg 1,1 procent, Rio Tinto won 1,6 procent hoger en Anglo American dikte xxx procent aan. In Amsterdam was ArcelorMittal de sterkste stijger met een winst van 4,1 procent.

GKN verloor 8,4 procent, nadat de engineer liet wetendat de winstmarge in het derde kwartaal lager uitpakte dan een jaar geleden, vooral door "uitdagende omstandigheden" bij de Noord-Amerikaanse luchtvaartdivisie.

Commerzbank steeg 0,3 procent. Equinet Bank verhoogde het koersdoel voor het aandeel met 2 euro naar 11,50 euro. Volgens de analisten is de overnamespeculatie rondom Commerzbank”terug van weggeweest”. Equinet rekent overigens niet op een overnamebod op korte termijn, maar op de middellange termijn is dit anders. De analisten hebben een overnamepremie van 15 procent in hun taxaties verrekend. Desondanks is het advies Houden, omdat de winstgevendheid van Commerzbank relatief laag is. Alleen als de rentes “significant” stijgen dan zal de winstgevendheid aantrekken, denkt Equinet.

BASF heeft voor 5,9 miljard euro diverse agrarisch activiteiten van Bayer overgenomen. Bayer moest zaken afstoten, wil het toestemming krijgen van de toezichthouder voor de overname van Monsanto. BASF daalde 0,2 procent en Bayer won 1,5 procent.

Provident Financial steeg 12,6 procent, nadat de kredietverstrekker meldde dat de divisie Vanquis Bank in het derde kwartaal een goede groei heeft gerealiseerd. Provident is tevens optimistisch over de vooruitzichten voor zijn online kredietverstrekkingstak Satsuma.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 2.550,93 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 22.841,01 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6.591,51 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.526,51 0,58% 31,68 5.494,83
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.689,05 0,31% 17,51 5.671,54