Beursupdate: Damrak scherp jaarrecord aan bij opening

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 09:19

Optimistische stemming Beursplein 5 houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs genoot vrijdag, conform verwachting, van een hogere opening. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,3 procent in het groen naar 544,46 punten, terwijl de Midkap 0,1 procent bijschreef. Voor de AEX index was sprake van een jaarrecord en de hoogste stand in 10 jaar tijd.

Onder de hoofdfondsen ging ASML aan kop met een stijging van 1,8 procent naar 148,00 euro. Diverse analisten verhoogden hun ramingen voor de Veldhovense toeleverancier. Een jaar geleden stond er nog een stand van 90 euro op de borden. KPN en ArcelorMittal wonnen daarnaast elk circa 1 procent. Financiële waarden bungelden juist onderaan nadat cijfers van Amerikaanse sectorgenoten donderdagavond op Wall Street een koel ontvangst kregen. ABN AMRO verloor een procent, terwijl ING Groep een half procent prijs gaf.

In de AMX was Air France-KLM een opvallende daler met 2,6 procent, zonder direct aanwijsbare reden. Flow Traders verloor daarnaast meer dan een procent. De flitshandelaar wordt hard geraakt door de extreem lage volatiliteit op de aandelenbeurzen, waardoor de marges verschrompelen. Wessanen ging aan kop met een winst van krap een procent.

Bij de kleinere fondsen verloor Basic Fit 1,3 procent. Berenberg verlaagde het advies voor de fitness-keten van Kopen naar Houden, maar stelde wel het koersdoel opwaarts bij van 20,50 naar 21,50 euro. Takeaway.com won juist ruim een procent. Sinds de maaltijdbezorger eerder deze week met kwartaalcijfers kwam, ligt het aandeel er goed bij.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Galapagos lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Stijging bouwt voort op daling voorraden.

Gisteren - Lees verder

Herstel hapert op Damrak

Op weekbasis bescheiden winst voor AEX.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 534,09 0,27% 1,45 532,64
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 823,23 0,93% 7,58 815,65
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.082,25 -0,64% -6,97 1.089,22