Beursblik: HSBC verhoogt koersdoel Shell

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 09:04

Koersdoel omhoog naar 25,00 pond.

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft vrijdag in een sectorrapport over de wereldwijde oliemaatschappijen het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 24,50 naar 25,00 Britse pond, bij handhaving van het koopadvies.

De analisten van de bank merkten op dat het Brits-Nederlandse olieconcern een zeer sterk eerste halfjaar achter de rug heeft. De cijfers over het derde kwartaal worden echter beïnvloed door desinvesteringen, waardoor de volumes bij Upstream onder druk stonden, en andere verliezen. Deze tegenwind zal echter worden gecompenseerd door groei bij het Australische project Gorgon en hogere volumes in Nigeria.

De analisten voorzien voor heel 2017 een onderliggende volumegroei van circa 7 procent. Voor de middellange termijn zijn de groeivooruitzichten echter zwakker dan voor veel sectorgenoten. De marktvorsers menen daarom dat Shell zijn portefeuille moet uitbreiden.

Het aandeel Shell is volgens de analisten dit jaar één van de best presterende in de sector en de dividend pay-out is bovengemiddeld. Voor dit jaar voorziet HSBC dat de kasstroom van Shell voldoende stijgt om het dividend te dekken. De bank houdt er rekening mee dat Shell begin volgend jaar besluit om het scrip dividend, dat wil zeggen de keuze voor uitkering in contanten of aandelen, te laten vervallen.

De outlook voor de lange termijn van Shell is minder overtuigend, vinden de analisten. "Desinvesteringen zorgen slechts voor tijdelijke verlichting." De korting op het aandeel Shell is ten opzichte van sectorgenoot Exxon Mobil nog steeds te groot, menen ze. Maar de kansen in BP en Total zien er simpelweg aantrekkelijker uit dan voor Shell, aldus HSBC.

Het aandeel Shell noteerde vrijdag kort na opening beurs in Londen 0,7 procent lager op 22,85 pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting licht hogere opening

Producentenprijzen conform verwachting gestegen.

9 minuten geleden - Lees verder

Producentenprijzen VS stijgen even hard

Stijging van 0,4 procent in november.

23 minuten geleden - Lees verder

Comcast haakt af voor overname delen Fox - media

Disney lijkt nog enige potentiƫle koper.

1 uur geleden - Lees verder

Futures duiden op licht positief sentiment op Wall Street

Financiƫle markten in afwachting van rentebesluit Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

ZEW-index stelt teleur.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 27,57 1,70% 0,46 27,11
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 28,04 1,15% 0,32 27,72