Autoriteit Persoonsgegevens tikt Microsoft op de vingers

Redactie ABM Financial News - 13 oktober 2017, 11:00

Verwerking gebruikersgegevens volgens privacywaakhond in strijd met de wet.

(ABM FN-Dow Jones) Microsoft verwerkt via Windows 10 in strijd met de wet gegevens van gebruikers die dit besturingssysteem op hun computer hebben geïnstalleerd. Dit stelde de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens vrijdag na onderzoek van Windows 10 Home en Pro.

De Amerikaanse softwaregigant van miljardair Bill Gates informeert gebruikers volgens de privacywaakhond niet duidelijk welke gegevens door Microsoft worden gebruikt en voor welke doelen. Ook kunnen gebruikers door de werkwijze van Microsoft geen rechtsgeldige toestemming geven voor de verwerking van hun gegevens. 

Microsoft verzamelt continu technische prestatie- en gebruiksgegevens over apparaten met de genoemde softwaresystemen, tenzij de gebruiker de standaardinstellingen zelf wijzigt. In Nederland betreft het meer dan vier miljoen apparaten. Door de werkwijze van Microsoft hebben de gebruikers gebrek aan controle over hun gegevens, aldus de Autoriteit Persoonsgegevens. Ze weten volgens de privacywaakhond niet welke gegevens waarvoor worden gebruikt, noch dat er op basis van deze gegevens gepersonaliseerde advertenties en aanbevelingen aan hen kunnen worden getoond, als de gebruikers dit bij installatie, of daarna, niet hebben uitgeschakeld.

Microsoft heeft volgens de privacywaakhond inmiddels aangegeven de overtredingen te willen beëindigen. Als dit niet gebeurt, kan de autoriteit besluiten Microsoft een sanctie op te leggen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Producentenprijzen VS stijgen even hard

Stijging van 0,4 procent in november.

20 minuten geleden - Lees verder

Comcast haakt af voor overname delen Fox - media

Disney lijkt nog enige potentiƫle koper.

1 uur geleden - Lees verder

Futures duiden op licht positief sentiment op Wall Street

Financiƫle markten in afwachting van rentebesluit Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

ZEW-index stelt teleur.

2 uren geleden - Lees verder

3M positief gestemd voor 2018

Groei dit jaar aan bovenkant verwachting.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.