Valuta: aandacht voor toespraak Draghi

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 10:11

Dollar blijft verzwakken tegen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten wordt donderdag uitgekeken naar een speech van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, terwijl ook macro-economische cijfers uit Amerika voor beweging kunnen zorgen. Dit stelde valutahandelaar Paul Erdmann van Ebury tegen ABM Financial News. 

"Misschien geeft Draghi meer informatie over het opkoopprogramma van de ECB. Dat staat onder de aandacht, aangezien het beter gaat in de eurozone en de vraag daarom nu speelt wanneer de centrale bank in actie komt om QE [kwantitatieve verruiming] te verlagen", zei Erdmann. 

Draghi houdt om half vijf een toespraak bij een conferentie van het Internationale Monetaire Fonds in Washington. 

Erdmann wees ook op twee macro-economische publicaties die eventueel voor beweging in valutaland konden zorgen. Om half drie verschijnen cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen en de wekelijkse steunaanvragen. 

Ook blijft er op de valutamarkten aandacht voor het Britse pond, dat onder druk staat als gevolg van de politieke spanningen in het Verenigd Koninkrijk rondom de onderhandelingen over Brexit en de zwakke positie van premier Theresa May. Tevens blijft het de grote vraag wanneer de Bank of England de rente gaat verhogen. 

Als laatste zal de markt ook uitkijken naar de ontwikkelingen tussen Catalonië en Madrid. Woensdag eiste de Spaanse premier Mariano Rajoy van de Catalaanse leider Carles Puigdemont duidelijkheid of Catalonië nu wel of niet de onafhankelijkheid uitriep. Is dit wel het geval dan zal Madrid artikel 155 inzetten en Catalonië de eigen autonomie ontnemen. "Wat wel duidelijk is, is dat er voor Puigdemont geen makkelijke uitweg is", aldus economen van Rabobank. Als hij toegeeft de onafhankelijkheid wel degelijk uitgeroepen te hebben, dan komt Madrid in actie, maar als hij zegt dit niet te hebben gedaan dan komt zijn positief in Catalonië in het geding. 

Rond tien uur noteerde het euro/dollar valutapaar op 1,1867. Het pond noteerde op 1,3253 tegenover de dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.