Toezeggingen KLM en Schiphol over gelijk speelveld

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 09:30

Bedrijven spreken niet meer met elkaar over groei andere maatschappijen.

(ABM FN-Dow Jones) KLM en Luchthaven Schiphol hebben geen contact meer over de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen. Dit hebben de twee bedrijven toegezegd aan de Autoriteit Consument & Markt, zo maakte de ACM donderdag bekend.

Schiphol bepaalt vanaf nu geheel zelfstandig haar plannen voor investeringen, tarieven en marketing. Dit zorgt voor een gelijk speelveld voor concurrentie op Schiphol. KLM en Schiphol erkenden dat er contacten waren die mededingingsrisico’s met zich meebrachten, aldus de ACM . Door de toezeggingen worden deze risico’s ondervangen. De ACM stelde overigens geen overtreding vast.

"Het is belangrijk dat alle luchtvaartmaatschappijen de kans krijgen om te concurreren. De ruimte op Schiphol wordt steeds schaarser, dus moet het speelveld voor de concurrentie gelijk zijn. We moeten voorkomen dat KLM oneigenlijk bevoordeeld wordt ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen", meldde bestuursvoorzitter Chris Fonteijn van de ACM in een toelichting.

Uit onderzoek van de ACM bleek dat KLM en Schiphol met elkaar bespraken dat KLM en haar partners ongeveer 70 procent van het vliegverkeer verzorgen en de overige luchtvaartmaatschappijen zo’n 30 procent. KLM en Schiphol zullen vanaf nu geen contact meer met elkaar hebben over de beperking van de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op Schiphol, is met de ACM afgesproken. 

KLM en Schiphol zijn open over eventuele onderlinge contacten en leggen deze vast. Zo kan de ACM de contacten en de inhoud daarvan controleren. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting licht hogere opening

Producentenprijzen conform verwachting gestegen.

10 minuten geleden - Lees verder

Producentenprijzen VS stijgen even hard

Stijging van 0,4 procent in november.

24 minuten geleden - Lees verder

Comcast haakt af voor overname delen Fox - media

Disney lijkt nog enige potentiƫle koper.

1 uur geleden - Lees verder

Futures duiden op licht positief sentiment op Wall Street

Financiƫle markten in afwachting van rentebesluit Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

ZEW-index stelt teleur.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,58 -0,32% -0,04 12,62