Toezeggingen KLM en Schiphol over gelijk speelveld

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 09:30

Bedrijven spreken niet meer met elkaar over groei andere maatschappijen.

(ABM FN-Dow Jones) KLM en Luchthaven Schiphol hebben geen contact meer over de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen. Dit hebben de twee bedrijven toegezegd aan de Autoriteit Consument & Markt, zo maakte de ACM donderdag bekend.

Schiphol bepaalt vanaf nu geheel zelfstandig haar plannen voor investeringen, tarieven en marketing. Dit zorgt voor een gelijk speelveld voor concurrentie op Schiphol. KLM en Schiphol erkenden dat er contacten waren die mededingingsrisico’s met zich meebrachten, aldus de ACM . Door de toezeggingen worden deze risico’s ondervangen. De ACM stelde overigens geen overtreding vast.

"Het is belangrijk dat alle luchtvaartmaatschappijen de kans krijgen om te concurreren. De ruimte op Schiphol wordt steeds schaarser, dus moet het speelveld voor de concurrentie gelijk zijn. We moeten voorkomen dat KLM oneigenlijk bevoordeeld wordt ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen", meldde bestuursvoorzitter Chris Fonteijn van de ACM in een toelichting.

Uit onderzoek van de ACM bleek dat KLM en Schiphol met elkaar bespraken dat KLM en haar partners ongeveer 70 procent van het vliegverkeer verzorgen en de overige luchtvaartmaatschappijen zo’n 30 procent. KLM en Schiphol zullen vanaf nu geen contact meer met elkaar hebben over de beperking van de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op Schiphol, is met de ACM afgesproken. 

KLM en Schiphol zijn open over eventuele onderlinge contacten en leggen deze vast. Zo kan de ACM de contacten en de inhoud daarvan controleren. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Duitse ZEW omlaag

Index huidige omstandigheden naar 92,3.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Damrak hoger rond middaguur

Wall Street opent na lang weekend de deuren.

36 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NIBC haalt Sligro van kooplijst

Koersdoel onveranderd op 44,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: ASML zet proactieve stap

NIBC blijft letten op sleutelfiguren voor nieuwe technologie.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ForFarmers betreedt nieuwe groeimarkt

Polen goede keuze volgens NIBC.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 9,85 -1,60% -0,16 10,01