S&P verhoogt kredietwaardigheid NIBC Bank

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 16:21

Haagse bank beter gefinancierd en winstgevender.

(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's heeft de kredietwaardigheid van NIBC Bank verhoogd, omdat de bank zichzelf evenwichtiger financiert dan voorheen en winstgevender is geworden. Dit maakte de kredietbeoordelaar donderdag bekend.

De rating ging van BBB- naar BBB. De outlook is stabiel, wat betekent dat er geen grote risico is voor een nieuwe aanpassing in de komende maanden. 

NIBC rapporteerde bij de halfjaarcijfers een rendement op eigen vermogen van 11,7 procent, tegen 5,1 procent een jaar eerder. 

De winstgevendheid verbeterde door aanpassing van de rentetarieven, kostenbesparingen en doordat de financiering via de kapitaalmarkten werd vervangen door andere bronnen.

Zo wordt 43 procent van de uitstaande balans van de bank inmiddels gefinancierd met particulier spaargeld. Daarmee is de verhouding tussen marktfinanciering en spaargeld veel evenwichtiger geworden en in lijn gekomen met wat gebruikelijk is in de sector. 

Ook werd de zakelijke financiering, die gevoelig is voor vertrouwenscrises, diverser gemaakt door de uitgifte van een breed scala aan langlopende obligaties. 

S&P verwacht niet veel groei voor NIBCs leningenboek van 19 miljard euro, maar de kredietanalisten zien de winstgevendheid nog wel iets verder verbeteren. De rentemarge is de afgelopen twaalf maanden gestegen van 1,39 naar 1,58 procent, en zal naar verwachting verder stijgen doordat de bank minder renderende zakelijke leningen vervangt door zogenoemde buy-to-let-kredieten, die hogere marges hebben.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

11 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

31 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.