S&P verhoogt kredietwaardigheid NIBC Bank

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 16:21

Haagse bank beter gefinancierd en winstgevender.

(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's heeft de kredietwaardigheid van NIBC Bank verhoogd, omdat de bank zichzelf evenwichtiger financiert dan voorheen en winstgevender is geworden. Dit maakte de kredietbeoordelaar donderdag bekend.

De rating ging van BBB- naar BBB. De outlook is stabiel, wat betekent dat er geen grote risico is voor een nieuwe aanpassing in de komende maanden. 

NIBC rapporteerde bij de halfjaarcijfers een rendement op eigen vermogen van 11,7 procent, tegen 5,1 procent een jaar eerder. 

De winstgevendheid verbeterde door aanpassing van de rentetarieven, kostenbesparingen en doordat de financiering via de kapitaalmarkten werd vervangen door andere bronnen.

Zo wordt 43 procent van de uitstaande balans van de bank inmiddels gefinancierd met particulier spaargeld. Daarmee is de verhouding tussen marktfinanciering en spaargeld veel evenwichtiger geworden en in lijn gekomen met wat gebruikelijk is in de sector. 

Ook werd de zakelijke financiering, die gevoelig is voor vertrouwenscrises, diverser gemaakt door de uitgifte van een breed scala aan langlopende obligaties. 

S&P verwacht niet veel groei voor NIBCs leningenboek van 19 miljard euro, maar de kredietanalisten zien de winstgevendheid nog wel iets verder verbeteren. De rentemarge is de afgelopen twaalf maanden gestegen van 1,39 naar 1,58 procent, en zal naar verwachting verder stijgen doordat de bank minder renderende zakelijke leningen vervangt door zogenoemde buy-to-let-kredieten, die hogere marges hebben.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wisselkoersen stuwen resultaten Manpower

Omzet en winst hoger.

36 minuten geleden - Lees verder

Schlumberger boekt hogere winst

Omzet tevens gestegen.

47 minuten geleden - Lees verder

General Electric boekt lagere resultaten

Nieuwe CEO presenteert half november nieuwe financiele doelstellingen.

1 uur geleden - Lees verder

Procter & Gamble boekt hogere resultaten

Concern voorziet lichte omzetgroei en stijging van winst per aandeel.

1 uur geleden - Lees verder

Sterke autonome groei voor Honeywell

Winstgevendheid omhoog.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.