Fugro verkoopt niet-kern activiteiten aan Global Marine

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 07:22

Totale transactie van circa 73 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft enkele niet-kern activiteiten, waaronder het leggen van kabels en het uitgraven van sleuven vallen, verkocht aan Global Marine voor een bedrag van circa 73 miljoen dollar. Dit maakte de bodemonderzoeker donderdag voorbeurs bekend. 

Daarmee vindt Fugro naar eigen zeggen een sterke partner voor een belangrijk onderdeel van zijn niet-kern mariene bouw- en installatie activiteiten. Fugro krijgt een belang van 24 procent in de gecombineerde activiteiten van Global Marine. Global Marine gaat bovendien een lening aan bij Fugro van 7,5 miljoen dollar. Daarmee wordt de totale transactie geschat op circa 73 miljoen dollar, hetgeen Fugro een niet nader genoemde boekwinst zal opleveren.

De verkoop omvat onder meer 23 werknemers, twee sleuvengravers en twee op afstand bestuurbare voertuigen. In 2016 waren de betreffende activiteiten van Fugro nog goed voor een omzet van 31 miljoen euro. Global Marine realiseerde in dat jaar een omzet van 162 miljoen dollar.

Fugro zal verder deelnemen aan onder meer de installatie en onderhoud van onderzeese kabels en de ontwikkeling van mariene telecomcomponenten.

De deal wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal afgerond.

Het aandeel Fugro sloot woensdag 1,0 procent lager op 11,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

16 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FUGRO toevoegen aan uw watchlist 12,32 -0,65% -0,08 12,40