Franse consumentenprijzen omhoog

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 08:56

Consumentenprijspeil in september op jaarbasis 1,0 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Frankrijk zijn in september op jaarbasis conform een eerder raming gestegen. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

In september kwam de inflatie op jaarbasis uit op 1,0 procent. In augustus was er nog sprake van een stijging van 0,9 procent. 

Op maandbasis kwam het statistiekbureau uit op een daling van 0,2 procent in september, na een stijging van 0,5 procent in de voorafgaande maand. Volgens Insee was de daling van de inflatie seizoensgebonden.  

De geharmoniseerde inflatie, die het mogelijk maakt voor de Europese Centrale Bank om de inflatiecijfers van de verschillende eurolanden met elkaar te vergelijken, lag in september op 1,1 procent, waar dit een maand eerder 1,0 procent was. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Topman AkzoNobel ligt niet wakker van mogelijk nieuw overnamebod - media

Nieuwe CEO heeft geloof in eigen groeiplan.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in RELX

Kapitaalbelang weer teruggebracht tot boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal grootste stijger.

13 oktober 2017, 22:11 - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Record slot voor Nasdaq.

13 oktober 2017, 22:07 - Lees verder

Wall Street in het groen

Consumentenvertrouwen hoog in Amerika.

13 oktober 2017, 21:31 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.