Franse consumentenprijzen omhoog

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 08:56

Consumentenprijspeil in september op jaarbasis 1,0 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Frankrijk zijn in september op jaarbasis conform een eerder raming gestegen. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

In september kwam de inflatie op jaarbasis uit op 1,0 procent. In augustus was er nog sprake van een stijging van 0,9 procent. 

Op maandbasis kwam het statistiekbureau uit op een daling van 0,2 procent in september, na een stijging van 0,5 procent in de voorafgaande maand. Volgens Insee was de daling van de inflatie seizoensgebonden.  

De geharmoniseerde inflatie, die het mogelijk maakt voor de Europese Centrale Bank om de inflatiecijfers van de verschillende eurolanden met elkaar te vergelijken, lag in september op 1,1 procent, waar dit een maand eerder 1,0 procent was. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Groen licht overname delen Air Berlin door EasyJet

Brussel keurt acquisitie goed.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Centrale banken domineren sentiment.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele resultaten op de rol.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Nauwelijks agendapunten.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Enkele Bava's op de rol.

21 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.