Consumenten en mkb stuwen winst JPMorgan Chase

Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2017, 13:30

Zakenbankdivisie ziet omzet en winst dalen.

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Chase heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst geboekt dan een jaar eerder, dankzij leningengroei bij de consumentenbank, terwijl de winst en omzet van de zakenbank afnamen. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse bank. 

Topman Jamie Dimon sprak in een persverklaring van "solide cijfers in een concurrerend klimaat met gestage groei van de kernactiviteiten over de breedte van het platform". 

Volgens Dimon blijft de wereldeconomie goed draaien en blijft de Amerikaanse consument gezond, profiterend van solide loongroei. 

De nettowinst steeg met 7 procent, van 6,29 miljard tot 6,73 miljard dollar, of van 1,58 dollar tot 1,76 dollar per aandeel. De winst was wel lager dan de 7,0 miljard dollar van het derde kwartaal. De omzet steeg met 3 procent van 25,5 miljard naar 26,2 miljard dollar. 

De netto rentebaten stegen met 10 procent tot 13,1 miljard dollar, primair gedreven door stijgende rentes en leningengroei. De overige inkomsten daalden met 4 procent, door lagere provisie-inkomsten bij de marktendivisie. 

Bij de divisie consumenten- en mkb-kredieten stegen de verkoop van betaalkaarten en de transactieverwerking opnieuw met dubbele cijfers, terwijl ook de leningen en spaargelden sterk bleven groeien, aldus Dimon. De winst steeg hier met 16 procent tot 2,6 miljard dollar, terwijl de omzet met 6 procent steeg.

Bij de grootzakelijke en investeringsbank daalde de winst met 13 procent tot 2,55 miljard dollar, terwijl de omzet met 9 procent daalde, vooral door lagere inkomsten bij Markets en Investor Services.

De voorzieningen voor slechte leningen stegen met 14 procent, van 1,27 miljard naar 1,45 miljard dollar. Met name bij creditcards en andere consumentenleningen stegen de voorzieningen met 303 miljoen dollar. Een jaar eerder eerder was dit 226 miljoen dollar. 

De bank verstrekt dit jaar tot nu toe 1,7 biljoen dollar aan krediet en kapitaal aan consumenten, het midden- en kleinbedrijf en grote zakelijke klanten. 

In de elektronische handel voorbeurs daalde het aandeel JPMorgan Chase licht met 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

Gisteren - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.