Wall Street opent vermoedelijk lager

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 14:48

Markt kijkt uit naar notulen Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

"Alle ogen richten zich woensdag op de notulen van de Federal Open Market Committee, waarbij de markt naar een nieuwe aanjager kijkt om de dollar te kopen", zei Konstantinos Anthis van ADS Securities. De notulen zullen "ongetwijfeld" meer licht werpen op de plannen van de Amerikaanse beleidsmakers, voegde Anthis toe. "De consensus in de markt is dat de toon van de notulen 'bullish' zal zijn, omdat de Fed weinig redenen heeft op de huidige visie op de binnenlandse economie te wijzigen", zei hij.

Heel veel verrassingen voorziet sales trader Albert Buysing Damste van ING vanavond niet. De markt rekent voor circa 90 procent op een renteverhoging door de Fed in december dit jaar en als de notulen op een dergelijke verhoging hinten, zal dit de markt niet in beweging zetten.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald. De marktindex daalde 2,1 procent van 414 vorige week naar 405,2.

In Zwitserland spreekt Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, over de economie en het monetair beleid. San Francisco Fed-voorzitter John Williams geeft een speech in Salt Lake City en Raphael Bostic van de Atlanta Fed spreekt in Hong Kong over het normaliseren van de balans van de centrale bank.

Olie noteerde woensdag verdeeld. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 51,02 dollar, terwijl een december-future Brent 0,1 procent lager noteerde op 56,56 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1836. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1808 op de borden.

Bedrijfsnieuws

BlackRock noteerde 0,3 procent lager, hoewel de vermogensbeheerder over het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde. Het beheerd vermogen steeg het afgelopen kwartaal met 17 procent tot 5,98 biljoen dollar. Voor iShares was er een netto instroom van 52 miljard dollar.

Delta Air Lines boekte in het derde kwartaal bij een hogere omzet toch minder winst. Voor het vierde kwartaal rekent Delta op een operationele marge van 11 tot 13 procent. Voor de omzet uit passagiersvervoer wordt een stijging van 2 tot 4 procent voorzien. Het aandeel won 1,7 procent.

Alibaba daalde 0,2 procent, nadat de Chinese e-commerce reus zei de uitgaven aan onderzoek te verdriedubbelen in een poging om gelijke tred te houden met Amazon.com en Alphabet. Amazon.com noteerde 0,3 procent hoger en de moedermaatschappij van Google daalde 0,5 procent.

Micron Technology daalde 2,9 procent, nadat de fabrikant van geheugenchips dinsdag laat zei voor 1 miljard dollar aan nieuwe aandelen uit te zullen geven.

Barracuda Networks daalde 8,9 procent, nadat het de aanbieder van cloud-computing dinsdagavond een winst rapporteerde die in lijn was met de verwachtingen, maar een beter dan verwachte omzet boekte.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 2.550,64 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 22.830,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.587,25 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

13 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

33 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.