Wall Street naar nieuwe records

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 22:19

Fed houdt deur open voor latere renteverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen hebben woensdag opnieuw records neergezet, nadat notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve wezen op voorzichtigheid over een volgende renteverhoging, die de markt alom in december verwacht. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.555,24 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 22.872,89 punten en de Nasdaq sloot 0,25 procent hoger op 6,603,55 punten.

De Dow Jones Industrial Average werd gesteund door Johnson & Johnson, dat 2 procent steeg, en McDonald's, dat 1,3 procent hoger noteerde. In de S&500 namen retailers als Target en Wal-Mart de leiding. 

"De markt blijft hoop houden op fiscale hervorming en opnieuw een goed cijferseizoen", zei analist Peter Cardillo van First Standard Financial. 

Uit de gepubliceerde notulen bleek dat diverse Fed-bestuurders tijdens de vergadering in september zeiden dat ze dachten dat het langer zou duren dan eerder gedacht voordat de inflatie zal terugkeren naar de 2 procent die de Fed nastreeft. Velen merkten daarbij op dat "enig geduld" op zijn plaats is bij het verhogen van de rente, om de inflatietrend goed te kunnen beoordelen. 

De notulen versterken de slagen om de arm die Fed-sprekers de afgelopen dagen leken in te bouwen rond de verwachte volgende renteverhoging voor het einde van het jaar. 

"Veelzeggend aan deze notulen is de groeiende kloof tussen Fed-beleidsmakers en het idee dat een renteverhoging in december geenszins gegarandeerd is", zei analist Mike Loewengart van E-Trade. We weten dat de Fed mikt op drie renteverhogingen dit jaar, maar het is nog te vroeg om te zeggen of de volgende renteverhoging dit jaar of volgend jaar zal zijn."

Olie noteerde woensdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 51,33 dollar, terwijl een december-future Brent 0,4 procent duurder werd op 56,85 dollar.  

De dollar verzwakte verder ten opzichte van de euro. De euro/dollar noteerde op 1,1867. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1836 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1808 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

BlackRock won 1,8 procent. De vermogensbeheerder boekte meevallende kwartaalcijfers en heeft inmiddels het duizelingwekkende bedrag van 6 biljoen dollar onder beheer, wat 17 procent meer is dan een jaar eerder.

Delta AirLines steeg 0,7 procent na beter dan verwachte resultaten. 

Micron Technology daalde 0,9 procent. De maker van geheugenchips gaat voor 1 miljard dollar nieuwe aandelen uitgeven.

Barracuda Networks verloor 12 procent. Het cloud-bedrijf boekte winstcijfers die conform de analistenverwachtingen waren. 

Alibaba won 0,9 procent. De Chinese internethandelaar gaat zijn uitgaven aan onderzoek verdrievoudiging, om rivalen Amazon.com en Google te kunnen bijbenen. 

Wal-Mart won 1,9 procent, nadat analisten hun koersdoelen verhoogden omdat de prijsvechter zei "urgentie" te voelen o zijn strategie uit te bouwen en de retailketen van de toekomst te worden.

Ook supermarktketen Kroger kwam met een strategie-update waarin miljardeninvesteringen in veelal internet-gerelateerde vernieuwingen moeten bijdragen aan een hogere marge. Het aandeel steeg aan het begin van de dag fors maar hield daar uiteindelijk slechts 1,2 procent koerswinst van over.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Duurdere euro zet Damrak lager

Euro omhoog na ECB-notulen.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Veel inflatiecijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Voorzichtige start nieuwe cijferseizoen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda zo goed als leeg.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Eerste resultaten komen eraan.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.