Wall Street flirt met records

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 21:42

Fed houdt deur open voor latere renteverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) Wall  Street flirtte woensdag met nieuwe records nadat notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve wezen op voorzichtigheid bij de monetaire beleidsmakers over een volgende renteverhoging, die door de markt in december wordt verwacht.

De Dow Jones Industrial Average noteerde woensdag een half uur voor het sluiten van de beurzen 0,1 procent hoger op 22.847 punten, gesteund door aandelen Johnson & Johnson, die 2 procent stegen, en McDonald's, dat 1,3 procent hoger noteerde.  De toonaangevende S&P500-index steeg 0,1 procent en de Nasdaq Composite won 0,2 procent. 

"De markt blijft hoop houden op fiscale hervorming en opnieuw een goed cijferseizoen", zei analist Peter Cardillo van First Standard Financial. 

Uit de gepubliceerde notulen bleek dat diverse Fed-bestuurders tijdens de vergadering in september zeiden dat ze dachten dat het langer zou duren dan eerder gedacht voordat de inflatie zal terugkeren naar de 2 procent die de Fed nastreeft. Velen merkten daarbij op dat "enig geduld" op zijn plaats is bij het verhogen van de rente, om de inflatietrend goed te kunnen beoordelen. 

De notulen versterken de slagen om de arm die Fed-sprekers de afgelopen dagen leken in te bouwen rond de verwachte volgende renteverhoging voor het einde van het jaar. 

"Veelzeggend aan deze notulen is de groeiende kloof tussen Fed-beleidsmakers en het idee dat een renteverhoging in december geenszins gegarandeerd is", zei analist Mike Loewengart van E-Trade. We weten dat de Fed mikt op drie renteverhogingen dit jaar, maar het is nog te vroeg om te zeggen of de volgende renteverhoging dit jaar of volgend jaar zal zijn."

Dinsdag sloot de Dow Jones-index 0,3 procent hoger op een absoluut record van 22.830,68 punten, waarmee de index op een winst van 16 procent dit jaar staat. De S&P500 steeg dit jaar al 14 procent en de Nasdaq 22 procent. 

Bedrijfsnieuws

BlackRock won 1,8 procent. De vermogensbeheerder boekte meevallende kwartaalcijfers en heeft inmiddels het duizelingwekkende bedrag van 6 biljoen dollar onder beheer.

Delta AirLines steeg 0,7 procent na beter dan verwachte resultaten. 

Micron Technologies daalde 0,4 procent. De maker van geheugenchips geeft voor 1 miljard dollar nieuwe aandelen uit. 

Barracuda Networks verloor 12 procent. Het cloud-bedrijf boekte winstcijfers die conform de analistenverwachtingen waren. 

Alibaba won 0,8 procent. De Chinese internethandelaar gaat zijn uitgaven aan onderzoek verdrievoudiging, om rivalen Amazon.com en Google te kunnen bijbenen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

10 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

29 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.