Valuta: dollar nog steeds niet in trek

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 09:24

Weinig invloed Cataloniƫ op euro.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is nog steeds niet echt gewild en de euro ondervindt relatief weinig invloed van de ontwikkelingen in Catalonië. Dit merkte valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag desgevraagd op tegen ABM Financial News.

"De onderliggende cijfers van het Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag zouden een sterker wordende dollar rechtvaardigen, maar kennelijk is de Amerikaanse munt nog steeds niet in trek en staat die nu ook weer enigszins onder druk", constateerde ze. "Wellicht dat positieve notulen van de Federal Reserve de munt vanavond nog in een opwaartse beweging kunnen zetten", voegde ze toe.

De status quo in Catalonië, waarbij de Catalaanse leider Carles Puigdemont dinsdag tijdens een verklaring voor het Spaanse parlement niet direct de onafhankelijkheid van de autonome regio heeft uitgeroepen, is niet direct van grote invloed op de koers van de euro, meent Boele. "Dat is vooral een lokale aangelegenheid en geen systeemkwestie", lichtte zij toe.

De yen blijft woensdag redelijk op zijn plek, ondanks goede cijfers over de machine-orders in het Aziatische land. "De Japanse munt reageert in het algemeen niet zo direct op macro-cijfers, maar is op dit moment veel meer onderhevig aan geopolitieke ontwikkelingen", aldus de valutaspecialist.

De marktvorser van ABN AMRO merkte verder op dat het vandaag interessant is wat de Zweedse kroon zal doen. "Zweden publiceert woensdag inflatiecijfers en twee centrale bankiers houden toespraken. Het land heeft een aanzienlijk inflatie bij een heel sterk draaiende economie. Als die gegevens vandaag verder worden onderschreven, dan zou dat wel eens een verdere versterking van de Zweedse kroon kunnen opleveren", lichtte zij toe.

De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,1816, het pond/euro paar stond op 1,11558, de dollar/yen noteerde op 112,43 en een euro leverde 9,5308 Zweedse kronen op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.