Shell verkoopt belang in Braziliaans gasdistributiebedrijf

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 07:20

Opbrengst circa 380 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verkoopt zijn  minderheidsbelang in het Braziliaanse gasdistributiebedrijf Comgás aan meerderheidsaandeelhouder Cosan. Dit meldde het Brits-Nederlandse olie- en gasbedrijf woensdag voorbeurs.

De opbrengst van het belang van 16,8 procent, ofwel circa 21,8 miljoen aandelen, bedraagt ongeveer 380 miljoen dollar. Shell verwacht de transactie nog voor het einde van het jaar af te kunnen ronden. Cosan heeft op dit moment een belang van 63,4 procent in Comgás.

Shell wil met de verkoop in Brazilië de focus leggen op activiteiten "waar we de meeste strategische waarde voor het bedrijf op langere termijn zien", zei Shell in een toelichting op de desinvestering.

Shell heeft in Brazilië onder meer de Deep Water portefeuille en downstream activiteiten, waaronder een belang in biobrandstofproducent Raízen.

Het aandeel Shell sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 25,82 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten in het groen

Eindelijk herstel na twee zware weken.

33 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Vopak stevig in de lift na jaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda blijft vol.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen begint terug te lopen.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 25,83 0,54% 0,14 25,69