Philips schort productie defibrillatoren op in Amerika

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 07:26

Negatieve impact van 80 miljoen euro op EBITA.

(ABM FN-Dow Jones) Philips moet de productie van defibrillatoren in twee Amerikaanse fabrieken opschorten, wat in totaal een negatieve impact van 80 miljoen euro heeft op het bedrijfsresultaat van de Nederlandse onderneming. Dit maakte het technologiebedrijf woensdag voorbeurs bekend. 

Op last van het Amerikaanse ministerie van Justitie moet Philips de productie en distributie van bepaalde externe defibrillatoren in Andover en Bothell opschorten, nadat Amerikaanse toezichthouders hier onderzoek hebben verricht.  

Defibrillatoren die momenteel reeds in gebruik zijn hoeven volgens Philips niet worden teruggeroepen aangezien deze geen risico's vormen.

Philips verwacht een impact op het bedrijfsresultaat (EBITA) van 20 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017 en van nog eens circa 60 miljoen euro in 2018. Er zullen geen gevolgen zijn voor het aangepaste EBITA resultaat in 2017 en 2018. 

De betreffende defibrillatoren waren goed voor een omzet van ongeveer 35 miljoen euro per kwartaal in 2016. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHILIPS KON toevoegen aan uw watchlist 33,59 2,28% 0,75 32,84