Meer omzet en winst voor BlackRock

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 12:45

Beheerd vermogen met 17 procent gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft in het derde kwartaal van 2017 een hogere omzet en winst geboekt. Dit meldde de Amerikaanse vermogensbeheerder woensdag voorbeurs.

Volgens CEO  Laurence Fink weerspiegelen de resultaten de aanhoudende groei van het wereldwijde investerings- en technologieplatform van de vermogensbeheerder. De resultaten zijn volgens de topman het resultaat van het vermogen van het bedrijf investeringsoplossingen te creëren vanuit een breed scala aan producten in combinatie met de technologie die het bedrijf biedt en risicomanagement.

BlackRock boekte in de drie maanden eindigend op 30 september een operationeel resultaat van 1,4 miljard dollar, in vergelijking tot 1,2 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 947 miljoen dollar, tegenover 875 miljoen dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 5,92 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit 5,14 dollar per aandeel en in het tweede kwartaal van 2017 realiseerde BlackRock een winst per aandeel van 5,24 dollar. In de eerste drie maanden van dit jaar verdiende BlackRock 5,23 dollar per aandeel

Het beheerd vermogen steeg het afgelopen kwartaal met 17 procent tot 5,98 biljoen dollar. Voor iShares was er een netto instroom van 52 miljard dollar.

Het aandeel BlackRock noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger op 465,49 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: focus op verwachtingen bij BAM

Bouwer kwam reeds met winstwaarschuwing.

Gisteren - Lees verder

Staalbedrijven hoger op rode Europese beursvloeren

Cijfers Reckitt Benckiser hard afgestraft.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: Moody's positiever over Ahold Delhaize

Kredietwaardigheid opwaarts bijgesteld.

Gisteren - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.