Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 12:57

Markt kijkt uit naar notulen Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

"Alle ogen richten zich woensdag op de notulen van de Federal Open Market Committee, waarbij de markt naar een nieuwe aanjager kijkt om de dollar te kopen", zei Konstantinos Anthis van ADS Securities. De notulen zullen "ongetwijfeld" meer licht werpen op de plannen van de Amerikaanse beleidsmakers, voegde Anthis toe. "De consensus in de markt is dat de toon van de notulen 'bullish' zal zijn, omdat de Fed weinig redenen heeft op de huidige visie op de binnenlandse economie te wijzigen", zei hij.

Heel veel verrassingen voorziet sales trader Albert Buysing Damste van ING vanavond niet. De markt rekent voor circa 90 procent op een renteverhoging door de Fed in december dit jaar en als de notulen op een dergelijke verhoging hinten, zal dit de markt niet in beweging zetten.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee later op de dag, nadat de Europese aandelenmarkten al gesloten zijn.\

In Zwitserland spreekt Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, over de economie en het monetair beleid. San Francisco Fed-voorzitter John Williams geeft een speech in Salt Lake City en Raphael Bostic van de Atlanta Fed spreekt in Hong Kong over het normaliseren van de balans van de centrale bank.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 51,28 dollar, terwijl een december-future Brent 0,3 procent duurder werd op 56,76 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1817. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1808 op de borden.

Bedrijfsnieuws

BlackRock noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger, nadat de vermogensbeheerder over het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde. Het beheerd vermogen steeg het afgelopen kwartaal met 17 procent tot 5,98 biljoen dollar. Voor iShares was er een netto instroom van 52 miljard dollar.

Delta Airlines publiceert voorbeurs eveneens kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,6 procent lager.

Alibaba verloor 0,2 procent, nadat de Chinese e-commerce reus zei de uitgaven aan onderzoek te verdriedubbelen in een poging om gelijke tred te houden met Amazon.com en Alphabet. Amazon.com noteerde 0,3 procent hoger en de moedermaatschappij van Google daalde 0,5 procent.

Micron Technology daalde 3,5 procent, nadat de fabrikant van geheugenchips dinsdag laat zei voor 1 miljard dollar aan nieuwe aandelen uit te zullen geven.

Barracuda Networks daalde 6,8 procent, nadat het de aanbieder van cloud-computing dinsdagavond een winst rapporteerde die in lijn was met de verwachtingen, maar een beter dan verwachte omzet boekte.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 2.550,64 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 22.830,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.587,25 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs lager gesloten

Stijgende Amerikaans productie en voorraden drukken olieprijs.

22 minuten geleden - Lees verder

L'Oreal boekt hogere nettowinst

Winst gestuwd door sterke prestaties divisies Luxe en Active Cosmetics.

47 minuten geleden - Lees verder

Voormalige bestuurders Gastvrij vechten ontslag Lavide aan

Lavide kreeg akkoord van aandeelhouders voor ontslag.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen lager gesloten

Zwaartepunt van de dag was rentebesluit Bank of England.

1 uur geleden - Lees verder

Royal Delft rondt verkoop BK Cookware en Van Kempen & Begeer af

Totale vergoeding in contanten bedraagt 10,75 miljoen euro.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.