Fed verwacht rente te verhogen ondanks zwakke inflatie

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 20:41

Notulen laatste vergadering gepubliceerd.

(ABM FN-Dow Jones) Bij de laatste monetaire vergadering van de Fed geloofden de meeste beleidsmakers dat ze de kortetermijnrente waarschijnlijk dit jaar nog verder zullen verhogen, hoewel sommigen zeiden dat hun besluit zou afhangen van de vraag, of de inflatie in de komende maanden aantrekt. Dat blijkt uit de notulen van de vergadering, die woensdag werden gepubliceerd. 

De belangrijkste vraag voor beleidsmakers is of de recente zwakte in de inflatiecijfers tijdelijk is, of van langduriger aard. Dat bleek uit de notulen van de vergadering van 19 en 20 september. Veel Fed-bestuurders dachten dat het tijdelijk was. Als de inflatie niet aantrekt, zullen sommigen echter het verwachte pad van renteverhogingen heroverwegen. 

De inflatie in de Verenigde Staten was de afgelopen drie maanden stabiel op 1,4 procent, volgens de cijfers die de Fed bij voorkeur hanteert. Sommige Fed-bestuurders willen overtuigd zijn dat de inflatie zich naar het gewenste niveau van 2 procent aan het ontwikkelen is, voordat ze de rente verder verhogen.

De publicatie maakte weinig indruk op de markt. De koersen van Amerikaanse staatsobligaties waren stabiel na de publicatie van de notulen en ook de dollar bewoog weinig. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2017 Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.