Catalaanse twijfel zet Damrak hoger

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 08:21

Markt wacht op aftrap Amerikaans cijferseizoen

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag naar verwachting met winst van start, nadat Catalonië dinsdagavond de onafhankelijkheid uitriep, maar deze ook direct weer introk om de dialoog met Madrid op gang te brengen.

Futures op de AEX noteerden circa een half uur voor de openingsgong 0,2 procent hoger.

"Op basis van de resultaten van het referendum verdient Catalonië het om een onafhankelijke staat te zijn", zei de Catalaanse leider Carles Puigdemont dinsdagavond, eraan toevoegend dat hij van mening is dat hij op basis van de uitkomst van het referendum een mandaat heeft gekregen om de afscheiding van de Spaanse regio voort te zetten.

Marktanalist Craig Erlam van CMC Markets sprak van een "voorzichtigere" opstelling van de Catalanen, waardoor de Spaanse beurs vanochtend vermoedelijk een outperformer zal zijn.

Op macro-economisch vlak belooft het een relatief rustige dag te worden. De notulen van de laatste monetaire vergadering van de Federal Reserve, vermoedelijk het belangrijkste richtpunt voor beleggers vandaag, volgen pas nadat de Europese aandelenmarkten al zijn gesloten.

Verder gaat het cijferseizoen in Amerika vandaag van start, waarbij de komende dagen vooral veel financials op de rol staan.

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1818. Dinsdagavond bij het slot op Wall Street was dit 1,1813 en bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten, nog voor de speech van Puigdemont begon, was dit 1,1806.

Olie werd woensdag iets duurder. Een vat West Texas Intermediate kost iets meer dan 51 dollar en voor een vat Brent moet bijna 57 dollar worden betaald.

Bedrijfsnieuws

Philips zal tijdelijk in Amerika bepaalde defibrillatoren niet produceren, op last van de toezichthouder. In totaal heeft dit een negatieve impact op het bedrijfsresultaat (EBITA) van 80 miljoen euro, waarvan 20 miljoen euro dit lopende kwartaal en het restant in 2018.

Royal Dutch Shell kondigde voorbeurs de verkoop aan van het belang in het Braziliaanse Comgás. Het belang van krap 17 procent levert circa 380 miljoen dollar op.

Unilever PLC bracht een bod uit op alle preferente aandelen Unilever NV, nadat eerder al een akkoord werd bereikt met de verzekeraars NN en ASR. Zij leveren hun stukken, goed voor circa 97 procent van alle uitslaande preferente stukken onder de 6 en 7 procent series.

Core Laboratories liet weten het kwartaaldividend te handhaven op 0,55 dollar per aandeel, ondanks dat Core Lab vorige maand een winstwaarschuwing afgaf vanwege de impact van orkaan Harvey.

Unibail-Rodamco verlengde het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 750 miljoen euro tot eind dit jaar, terwijl deze eigenlijk tot 10 oktober zou lopen.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 22.830,68 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,2 procent op 2.550,64 punten en techbeurs Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 6.587,25 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

27 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 532,64 -0,25% -1,31 533,95
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 815,65 -0,50% -4,10 819,75
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.089,22 -0,13% -1,37 1.090,59