Beursblik: koers Ahold Delhaize hoger na update Kroger

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 17:23

Belegger beloont optimisme Amerikaanse supermarktreus.

(ABM FN-Dow Jones) Een optimistische strategische update van de Amerikaanse supermarktketen Kroger hielp woensdagmiddag het aandeel van sectorgenoot Ahold Delhaize aan winst. 

Volgens analist Robert Jan Vos van ABN AMRO is het vooral de positieve toon over de Amerikaanse markt die zich vertaalt in het optimisme vandaag over Ahold Delhaize, dat ook een belangrijk speler is in de Verenigde Staten.

Het onderzoek van Kroger naar een eventuele verkoop van zijn gemakswinkels is volgens Vos niet de reden waarom de twee aandelen hoger staan. "Het zijn kleine winkels met een beperkt assortiment, vaak gekoppeld aan een benzinepomp. Dat is niet iets waar Ahold Delhaize nu mee bezig is in Amerika."

Positief is vooral dat Kroger zijn omzet- en winstverwachting voor dit jaar bevestigt, ondanks de gevolgen van de orkanen in het zuiden van de VS dit jaar, en voor 2018 omzetgroei voorziet op vergelijkbare basis. Daarbij rekent de Amerikaanse keten op een gelijke tot licht hogere winst, over 52 weken gemeten. Kroger zei geen redenen te zien qua bedrijfsklimaat waardoor de aangepaste winst per aandeel volgend jaar beneden 1,80 dollar zou uitkomen. Voor dit jaar rekent Kroger op een winst per aandeel van 1,74 tot 1,79 dollar, waarvan 0,09 dollar voor rekening komt van de extra week die dit jaar heeft.

Verder investeert de Amerikaanse supermarktreus de komende drie jaar 9 miljard dollar, onder andere in onbemande kassa's, onlineverkoop, 'internet of things' en gebruik van klantdata, waardoor de operationele marge met 400 miljoen dollar zou moeten stijgen. Dit lijkt een antwoord op de toenemende concurrentie van grote internetwinkels zoals Amazon.com. Na de overname van Whole Foods door de internetreus, kwam het aandeel Ahold Delhaize onder druk te staan. "De markt lijkt wel enthousiast te reageren op het feit dat Kroger niet alleen defensief reageert", aldus Vos.

ABN AMRO heeft een koopadvies en koersdoel van 22,00 euro op Ahold Delhaize. Het aandeel noteerde woensdagmiddag kort voor het sluiten van de handel 1,0 procent hoger op 15,95 euro. 

Kroger noteerde zelfs 2,4 procent hoger op 21,02 dollar. ABN AMRO volgt het aandeel Kroger niet.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

13 minuten geleden - Lees verder

Tesla boekt hoger verlies

Omzetontwikkeling conform verwachting.

19 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit verdeeld

Nasdaq blijft achter.

36 minuten geleden - Lees verder

Verdeeld beeld op Wall Street

Nasdaq blijft achter.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse dochter Rabobank treft schikking

Circa 298 miljoen euro met schikking gemoeid.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.