Beursblik: KBC Securities haalt Wessanen van kooplijst

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 10:05

Koersdoel omhoog naar 16,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) BC Securities heeft woensdag het advies voor Wessanen verlaagd van Kopen naar Houden, maar stelde het koersdoel wel opwaarts bij van 15,00 naar 16,00 euro.

Analist Alan Vandenberghe merkte daarbij op dat het aandeel sinds begin september met 12 procent is gestegen, en heel dit jaar zelfs met 22 procent. De analist constateerde dat die stijging plaatsvond terwijl het concern zijn producten ook ging aanbieden in de winkels van Sainsbury en dat dit nog eens aantoont dat gezonde voedingsmiddelen door de consument steeds meer als dagelijkse artikelen worden ervaren.

De marktvorser constateert dat er op dit moment veel consolidatie in de sector plaatsvindt, en dat dit wel eens een reden zou kunnen zijn voor de sterke stijging van het aandeel Wessanen. Hij ziet het fonds als mogelijke overnameprooi voor de Amerikaanse sectorgenoot Hain Celestial.

Vandenberghe acht het echter waarschijnlijker dat Wessanen zijn oorlogskas van naar schatting 100 miljoen tot 125 miljoen euro benut om zelf acquisities te doen.

Afhankelijk van de verschillende scenario's waardeert de analist het aandeel in een bandbreedte van 15,50 tot 19,50 euro, wat heeft geleid tot zijn nieuwe koersdoel.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel woensdagochtend 3,7 procent lager op 15,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

8 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

28 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
WESSANEN... toevoegen aan uw watchlist 15,23 -0,46% -0,07 15,30