Beursblik: beperkte impact productierestrictie defibrillatoren Philips

Redactie ABM Financial News - 11 oktober 2017, 13:07

Berenberg rekende al op tegenslag.

(ABM FN-Dow Jones) De financiële gevolgen van het opschorten van de productie van defibrillatoren in Amerika vallen mee voor Philips. Dit schreven analisten van Berenberg in een reactie. 

Philips maakte woensdagochtend bekend op last van de Amerikaanse Food and Drug Administration de productie van defibrillatoren in twee fabrieken in Amerika tijdelijk stil te moeten leggen. Philips verwacht een impact op het bedrijfsresultaat (EBITA) van 20 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017 en van nog eens circa 60 miljoen euro in 2018. Er zullen geen gevolgen zijn voor het aangepaste EBITA resultaat in 2017 en 2018, benadrukte de onderneming. 

De analisten hadden eerder dit jaar al gewezen op dit probleem en waren in afwachting van meer details. De marktvorsers zijn opgelucht dat de financiële gevolgen beperkt en beheersbaar zijn. De defibrillatoren zijn goed voor een omzet van circa 35 miljoen euro per kwartaal, terwijl de totale AED activiteiten 290 miljoen euro per jaar opbrengen. 

Philips staat nu vijf jaar onder verscherpt toezicht van de Amerikaanse toezichthouder en dit geldt ook voor de productie van andere gezondheidszorgproducten in de betreffende fabrieken. Berenberg benadrukt dat het verscherpte toezicht niet geldt voor de winstgevende ultrasone scanners en de SoniCare tandenborstels die ook in de twee fabrieken worden gemaakt. 

Berenberg heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 34,00 euro. 

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips woensdag 1,0 procent lager op 34,73 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

Gisteren - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHILIPS KON toevoegen aan uw watchlist 31,36 0,42% 0,13 31,23