Wall Street op weg naar licht hogere opening

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 14:59

Vertrouwen midden- en kleinbedrijf licht gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag af op een licht hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel bijna 0,2 procent in het groen. De Dow Jones index en de Nasdaq koersen daarbij in de buurt.

"De dollar ondervindt wat zwakte tegenover andere valuta's, vooruitlopend op de notulen van het Federal Open Market Committee, die later deze week verschijnen", meldde marktanalist Naeem Aslam van Think Markets dinsdag. "De zwakte van de dollar zou wel eens van korte duur kunnen zijn en dat komt puur omdat economische cijfers sterk zijn, ondanks de sterke invloed van de orkanen misère. Het bredere plaatje van de gezondheid van de Amerikaanse economie verbetert enigszins en daarom denken wij dat er nog wel wat ruimte is voor een stijging van de dollar", merkte de marktvorser op, die toevoegde dat de inflatie ook weer "een teken van leven" toont en de loonontwikkeling de grootste sprong maakte sinds 2009.

Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in augustus fractioneel gestegen, bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business. De vertrouwensindex steeg van 105,2 in juli, naar 105,3 in augustus. Met een stijging van 7 van de 10 deelindexen werd het toegenomen vertrouwen breed gedragen. Volgens CEO Juanita Duggan van NFIB blijft de consumentenvraag "erg sterk".

Er staan voor dinsdag verder geen Amerikaanse macro-economische cijfers geagendeerd. Voor woensdag staan de notulen van de Federal Reserve op de rol.

In Europa stond de STOXX Europe 600 index vlak op 390,19 punten. Op macro-economisch gebied bleek dat de export en import in Duitsland in augustus stevig zijn gegroeid, wat resulteerde in een handelsoverschot van 20 miljard euro. De industriële productie in augustus steeg in het Verenigd Koninkrijk en Italië, maar daalde in Frankrijk. De Nederlandse economie steeg in augustus op jaar basis met 3,9 procent tegen  2,8 procent een maand eerder.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend vlak tot licht hoger. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,6 procent tot 20.819,47 punten en de Chinese Shanghai Composite noteerde vlak op 3.374,32.

Olie noteerde dinsdag in de plus. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 49,83 dollar, terwijl een december-future Brent ook 0,5 procent duurder werd op 56,06 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1782. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1774 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1750 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Wal-Mart Stores noteerde in de elektronische voorbeurshandel 1,8 procent hoger. Het Amerikaanse retailconcern maakte dinsdag op zijn investeerdersdag bekend voor het boekjaar 2018 aanhoudende groei van omzet en winst per aandeel te verwachten en voor 20 miljard dollar eigen aandelen te gaan inkopen. De kapitaalbestedingen in de boekjaren 2018 en 2019 zullen circa 11 miljard dollar bedragen. Het aantal winkels zal in die periode wereldwijd met ongeveer 280 filialen toenemen, waarvan 255 buiten de Verenigde Staten.

Honeywell gaat nog dit jaar drie onderdelen afstoten, die in twee bedrijven naar de beurs zullen worden gebracht, zo maakte de Amerikaanse leverancier van elektronische controlesystemen dinsdagmiddag bekend.  Honeywell wil zijn Homes onderdeel samenvoegen met zijn ADI Global Distribution tak en naar de beurs brengen. Deze twee divisies hebben samen een jaarlijkse omzet van 4,5 miljard dollar. Ook gaan de Amerikanen de divisie Transportation Systems afstoten en een beursnotering geven. Deze activiteiten leveren jaarlijks 3 miljard dollar op. Het concern zei dinsdag ook dit jaar op meer winst te rekenen dan eerder het geval was. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel 0,3 procent. 

Unilever noteerde op Wall Street in de elektrische voorhandel 1,4 procent hoger. Het Brits-Nederlandse concern meldde dat de aangetroffen hoeveelheden van het bestrijdingsmiddel glyfosaat in ijs van Ben & Jerry's ver onder de toegestane Europese en Amerikaanse normen blijven en dus geen gevaar opleveren voor de gezondheid. Unilever reageerde hiermee op een waarschuwing van een non-profit-organisatie voor gezondheidsrisico's. De Amerikaanse Organic Consumers Association stelde dinsdag dat de onkruidverdelger Roundup, met glyfosaat als werkzame bestanddeel, was aangetroffen in 12 van de 14 onderzochte ijsbakjes van Ben & Jerry's, in concentraties die weliswaar toegestaan zijn, maar toch gevaarlijk zou kunnen zijn. 

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn maandag licht lager gesloten. De S&P 500 index sloot 0,2 procent in het rood op 2.544,73 punten, De Dow Jones index verloor krap 0,1 procent tot 22.761,07 punten en de Nasdaq leverde bijna 0,2 procent in en eindigde daarmee op 6.579,73 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

14 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

34 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.