Wall Street hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 22:05

Markt bereidt zich voor op cijferseizoen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.550,64 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 22.830,68 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 6.587,25 punten.

De markt was dinsdag in afwachting van het begin van het kwartaalcijferseizoen dat woensdag echt op gang komt. Woensdag komen onder andere BlackRock, Delta Air Lines, JP Morgan Chase en Citigroup met de resultaten over het afgelopen kwartaal, donderdag gevolgd door Bank of America en Wells Fargo vrijdag. Het optimisme over het cijferseizoen is hoog, terwijl meerdere beleggingsbanken voorspellen dat dit de aandelenmarkten in het vierde kwartaal kan ondersteunen.

Alle drie de benchmarks noteerden dinsdag tussentijds op recordniveau's, waarna de indexen iets van deze winsten moesten prijsgeven. De S&P 500 is in negen van de afgelopen elf sessies gestegen, terwijl de Dow de afgelopen tien handelsdagen acht keer steeg. De Nasdag steeg tien van de afgelopen 11 handelsdagen.

"Wij denken dat de waarderingen passend zijn en we verwachten geen grote verrassingen in het komend cijferseizoen, wat vrij sterk zou moeten zijn", zei Michael Matousek van US Global Investors.

Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in augustus fractioneel gestegen. De vertrouwensindex steeg van 105,2 in juli, naar 105,3 in augustus. Met een stijging van 7 van de 10 deelindexen werd het toegenomen vertrouwen breed gedragen. Volgens CEO Juanita Duggan van NFIB blijft de consumentenvraag "erg sterk".

Het IMF verhoogde dinsdag de mondiale economische groeiverwachtingen, maar waarschuwde tevens voor neerwaartse risico's. Het IMF riep China op om meer stappen te nemen om de kredietgroei te beteugelen en maande de ECB om de balansen van Europese banken op te schonen.

De november-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 1,34 dollar, ofwel 2,7 procent, hoger op 50,92 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1813. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1795 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1740 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kon Nvidia rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de producent van grafische chips nieuwe hardware presenteerde, die gebruikt moet worden in zelfrijdende taxi's. Het aandeel won bijna 2,0 procent.

Pfizer onderzoekt de strategische opties voor zijn consumententak. Het concern meldde daarbij dat een volledige of gedeeltelijke afsplitsing, verkoop "of andere transactie" van Consumer Healthcare serieus wordt onderzocht. Het aandeel steeg circa 0,6 procent.

KalVista Pharmaceuticals won ongeveer 37,4 procent, nadat Merck & Co een 9,9 procent belang in het concern nam.

Express Scripts noteerde circa 1,7 procent lager, nadat het concern meldde EviCore over te nemen voor 3,6 miljard dollar.

De activistische aandeelhouder Nelson Peltz heeft zijn gooi naar een plek in de raad van bestuur van Procter & Gamble op niets zien uitlopen, waarbij voor- en tegenstanders van de benoeming van Peltz vrijwel gelijk verdeeld waren. Het aandeel noteerde circa 0,7 procent lager.

Wal-Mart Stores noteerde ongeveer 4,5 procent hoger, nadat de retailer tijdens een investeerdersdag meldde de huidige strategie voor te zetten, waarbij het bedrijf zich richt op zijn binnenlandse bestaande winkels en de omzet van de e-commerce-divisie wil verhogen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: focus op verwachtingen bij BAM

Bouwer kwam reeds met winstwaarschuwing.

2 uren geleden - Lees verder

Staalbedrijven hoger op rode Europese beursvloeren

Cijfers Reckitt Benckiser hard afgestraft.

3 uren geleden - Lees verder

Lager slot in Amsterdam na rustige handelsdag

Wall Street gesloten.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Moody's positiever over Ahold Delhaize

Kredietwaardigheid opwaarts bijgesteld.

5 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

6 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.