Peltz verliest gooi naar bestuurszitje Procter & Gamble

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 17:46

Voor- en tegenstanders bijna gelijk verdeeld.

(ABM FN-Dow Jones) De activistische aandeelhouder Nelson Peltz heeft zijn gooi naar een plek in de raad van bestuur van Procter & Gamble op niets zien uitlopen. Dit meldde The Walll Street Journal dinsdag op basis van een voorlopige telling tijdens de jaarvergadering, waarbij voor- en tegenstanders van de benoeming van Peltz vrijwel gelijk verdeeld waren.

"We zullen respectvol met Neslon Peltz blijven samenwerken, wiens input we waarderen", zei CEO David Taylor. Tijdens de aandeelhoudersvergadering werden alle elf huidige bestuurders herkozen.

Juli dit jaar meldde de activistische aandeelhouder Trian Fund Management zich via CEO Nelson Peltz voor een plek in het bestuur van het Amerikaanse levensmiddelenconcern in de hoop invloed uit te kunnen oefenen op strategische hervormingen die in de ogen van de activist nodig zijn.

Half augustus meldde Procter & Gamble echter vast te houden aan de eigen strategie, waarbij het concern om steun vroeg tijdens de aandeelhoudersvergadering van vandaag. P&G benadrukte in de brief aan zijn aandeelhouders dat het bedrijf groei en waarde voor aandeelhouders creëert met een strategie die werkt. "P&G heeft zichzelf getransformeerd met een gestroomlijnde en aangescherpte portefeuille met merken en categorieën", aldus het concern.

Aandeelhouder Trian Fund Management en topman Peltz zijn van mening dat P&G in de afgelopen tien jaar slechter presteerde dan zijn concurrenten en dat het rendement voor beleggers in een periode van tien jaar minder dan de helft was dan dat bij die rivalen. De aandeelhouder heeft een belang in P&G van circa 3,3 miljard dollar. De totale marktwaarde van het levensmiddelenconcern is ruwweg 222 miljard dollar.

Het aandeel Procter & Gamble kreeg een knauw en daalde 1,4 procent naar 90,86 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Volle macroagenda en eerste bedrijfsresultaten

Sentiment oogt nog altijd sterk.

7 uren geleden - Lees verder

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers flink omhoog

Altice blijft aandeel om te mijden.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX de sterkste stijger.

12 januari 2018, 22:10 - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Inflatie conform de verwachting.

12 januari 2018, 22:06 - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Inflatie conform de verwachting.

12 januari 2018, 21:25 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.