OMAM neemt Nederlandse belangen over van Old Mutual

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 09:32

Verkrijgt belangen in Besi, BinckBank en AMG.

(ABM FN-Dow Jones) Old Mutual Asset Management, kortweg OMAM, heeft belangen gemeld in BE Seminconductor Industrie, BinckBank en AMG Advanced Metallurgical Group, terwijl deze belangen eerder werden gehouden door het voormalige moederbedrijf Old Mutual. Dit bleek dinsdag uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht. 

De Zuid-Afrikaanse financiële dienstverlener Old Mutual plc kondigde in 2016 zich willen op te splitsen in vier op zich zelf staande onderdelen om zo meer waarde te ontgrendelen. Dit betekende onder meer dat het belang in de vermogensbeheerder OMAM geleidelijk is afgebouwd. 

Uit meldingen van 3 oktober 2017 bij de AFM bleek dat Old Mutual zijn belang van 4,62 in BinckBank en zijn belang van 5,32 procent in AMG tot 0 heeft teruggebracht. Ook bleek dat Old Mutual zijn belang in Besi verlaagden van 10,27 procent naar 5,92 procent. 

Dinsdag kwam uit het AFM register naar voren dat OMAM een eerste belang van 5,26 procent heeft gemeld in Besi, met een stemrecht van 4,14 procent. OMAM meldde tevens een kapitaalbelang van 4,81 in BinckBank, met een stemrecht van 3,64 procent en een belang van 7,3 procent in AMG met een stemrecht van 6,31 procent. 

OMAM houdt deze belangen middelijk voor Acadian Asset Management, Copper Rock Capital Partners en TS&W, net als voorheen het geval was bij Old Mutual. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ADVANCED... toevoegen aan uw watchlist 43,42 0,60% 0,26 43,16
BE SEMIC... toevoegen aan uw watchlist 81,90 1,11% 0,90 81,00
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,40 -0,23% -0,01 4,41