Nederlandse industrie blijft groeien

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 07:28

Groei van krap 4 procent in augustus.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie is in augustus opnieuw gegroeid en zelfs iets harder dan in juli. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdagochtend bekend. 

De industriële productie steeg ten opzichte van augustus een jaar terug met 3,9 procent. In de voorgaande maand bedroeg de stijging 2,8 procent. Het statistiekbureau vermeldde dat de productie al bijna twee jaar harder groeit op jaarbasis. 

De productie van de transportmiddelenindustrie groeide het sterkst, met 21 procent. Ook de productie van de machine-, elektrische-apparaten-, de rubber- en kunststof- en de chemische industrie groeide harder dan gemiddeld. Daarentegen produceerde de farmaceutische industrie minder dan in augustus 2016, stelde het CBS. 

Het producentenvertrouwen steeg bovendien in september weer, na dalingen in juli en augustus. Het vertrouwen onder Nederlandse producenten bereikte het hoogste niveau in 9,5 jaar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

IBM boekt licht lagere omzet en winst

Voorziet in hele boekjaar aangepaste winst van 13,80 dollar per aandeel.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow passeert tussentijds de 23.000 punten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting vlak slot

Dow passeert tussentijds de 23.000 punten.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs nipt hoger gesloten

Stijgende politieke spanningen Irak ondersteunen olieprijs.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.