Nederlandse industrie blijft groeien

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 07:28

Groei van krap 4 procent in augustus.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie is in augustus opnieuw gegroeid en zelfs iets harder dan in juli. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdagochtend bekend. 

De industriële productie steeg ten opzichte van augustus een jaar terug met 3,9 procent. In de voorgaande maand bedroeg de stijging 2,8 procent. Het statistiekbureau vermeldde dat de productie al bijna twee jaar harder groeit op jaarbasis. 

De productie van de transportmiddelenindustrie groeide het sterkst, met 21 procent. Ook de productie van de machine-, elektrische-apparaten-, de rubber- en kunststof- en de chemische industrie groeide harder dan gemiddeld. Daarentegen produceerde de farmaceutische industrie minder dan in augustus 2016, stelde het CBS. 

Het producentenvertrouwen steeg bovendien in september weer, na dalingen in juli en augustus. Het vertrouwen onder Nederlandse producenten bereikte het hoogste niveau in 9,5 jaar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nieuwe Amerikaanse belastingwet dichterbij

Vennootschapsbelasting 21 procent.

45 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Amerikaans rentebesluit afgewacht.

1 uur geleden - Lees verder

Van Lanschot Kempen keert op 20 december uit

Geen verzet tegen dividend van 1,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak eindigt lager

Financiƫle markten in afwachting van toelichting Yellen.

2 uren geleden - Lees verder

Stern keert dividend uit

Interimdividend 0,25 euro per aandeel.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.