Kiadis Pharma haalt 18,0 miljoen euro op met private plaatsing

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 07:51

Extra 5 miljoen euro financiering door Kreos.

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma heeft 18,0 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdag voorbeurs bekend, nadat de emissie maandagavond al werd aangekondigd.

Kiadis gaf aan institutionele beleggers 2,25 miljoen nieuwe aandelen uit, ofwel 15 procent van het aantal uitstaande aandelen, tegen 8,00 euro per stuk. De intekening was volgens Kiadis overschreven.

De opbrengst zal worden gebruikt voor onder meer financiering van het middel ATIR101, dat wordt getest als leukemie-behandeling.

Aangezien Kiadis in juni ook al 2,3 miljoen euro ophaalde met de uitoefening van warrants, kan de onderneming ook nog eens een extra 5 miljoen euro financiering door Kreos Capital tegemoet zien. Kiadis sloot in augustus een kredietfaciliteit met Kreos Capital af voor maximaal 15 miljoen euro. Deze lening bestaat uit twee tranches, waarbij een eerste deel van 10 miljoen euro direct beschikbaar werd gesteld en een tweede deel van 5 miljoen euro vrij zou komen wanneer Kiadis Pharma zelf nog eens 20 miljoen euro aan vers kapitaal ophaalde.

In totaal krijgt de kas van Kiadis zo een injectie van 25 miljoen euro, waardoor de onderneming volgens CEO Arthur Lahr gefinancierd is tot in 2019, "dus tot na de potentiële goedkeuring voor ATIR101 in Europa in de tweede helft van 2018".

De nieuwe aandelen zullen zowel op de Amsterdamse als de Brusselse beurs worden genoteerd.

Het aandeel Kiadis Pharma sloot maandag 5,6 procent lager op 9,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Aegon licht lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Markt blijft turbulent.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op winst

Markt blijft turbulent.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stabiel

Gemengde gevoelens bij IEA-rapport.

Gisteren - Lees verder

Onzekerheid overheerst op Europese beurzen

Beleggers wachten op inflatie- en groeidata.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KIADIS toevoegen aan uw watchlist 11,28 0,71% 0,08 11,58