IMF verhoogt mondiale groeiraming

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 15:57

Ziet wereldeconomie dit jaar met 3,6 procent groeien.

(ABM FN-Dow Jones) De wereldeconomie groeit dit jaar iets sterker dan eerder ingeschat, dankzij groeiversnellingen in bijna alle grote economieën. Dat stelde het Internationaal Monetair Fonds dinsdag.

In zijn toonaangevende rapport World Economic Outlook verhoogde het IMF het vooruitzicht voor de mondiale groei. Het instituut voorziet nu een groeiversnelling van 3,2 procent in 2016 tot 3,6 procent dit jaar en 3,7 procent volgend jaar. In juli waren de ramingen voor 2017 en 2018 nog 0,1 procentpunt lager.

Veel beleidsmakers hadden de bijstelling al verwacht. Op de korte termijn heeft de wereldeconomie een dynamiek bereikt die jarenlang buiten bereik bleef, erkende het IMF, dat deze week vergadert met mondiale financiële kopstukken in Washington.

"De huidige wereldwijde groeiversnelling is ook opmerkelijk omdat ze breed gedragen is, breder dan op enig moment sinds het begin van dit decennium", aldus chef-econoom Maurice Obstfeld van het IMF.

Toch waarschuwde de organisatie dat de wereld nog niet geheel is hersteld van de financiële crisis van 2007 tot en met 2009, en dat latente risico's binnen een paar jaar zouden kunnen terugkeren. 

"Beleidsmakers zouden het moment moeten grijpen: het herstel is in belangrijke opzichten nog niet voltooid en het venster dat de huidige cyclische opgang biedt om stappen te nemen zal niet eeuwig open blijven staan", stelde Obstfeld.

Van de tien grootste economieën zal alleen in het Verenigd Koninkrijk de groei de komende jaren traag zijn, door de afwaardering van het pond na de Britse beslissing om de Europese Unie te verlaten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Handelsdag in teken Amerikaans banenrapport.

16 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen hoger rond middaguur

Doorbraak Brexit-onderhandelingen ondersteunt sentiment.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX hoger na Brexit deal

Later op de dag Amerikaans banenrapport.

1 uur geleden - Lees verder

Britse industriele productie ongewijzigd

Maakindustrie licht gestegen.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: emissie Arcadis onwaarschijnlijk

Analisten niet eens over financiele gezondheid adviesbureau.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.