Europese beurzen verdeeld gesloten

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 18:48

Markt in afwachting speech Catalaanse leider Carles Puigdemont.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 390,16 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.949,25 punten en voor de Franse CAC 40 sloot vlak  op 5.363,65 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.538,27 punten.

De handelsdag stond dinsdag in het teken van de speech van de Catalaanse leider Carles Puigdemont voor de Spaanse regering later. "Het Catalaanse vraagstuk zal vandaag beantwoord worden", zei marktanalist David Madden van CMC Markets in aanloop naar de toespraak. "Het is zijn eerste speech sinds het onafhankelijkheidsreferendum van 1 oktober. Puigdemont zei eerder binnen twee dagen na het referendum unilateraal de onafhankelijkheid uit te roepen. Aangezien deze belofte niet werd nagekomen, vragen beleggers zich af of dit slechts grootspraak was in aanloop naar het referendum", voegde hij toe. De Catalaanse kwestie drukte opnieuw op de IBEX 35 index. De index sloot dinsdag 0,9 procent lager.

Op macro-economisch vlak bleek dinsdag dat de export in Duitsland in augustus stevig is toegenomen, hoewel de import zelfs nog harder steeg. Uiteindelijk resteerde dit in augustus een handelsoverschot van 20,0 miljard euro, tegen 19,6 miljard euro in dezelfde maand een jaar eerder.

De industriële productie in Frankrijk is in augustus op maandbasis gedaald met 0,3 procent. In juli steeg de productie juist nog met 0,8 procent. Op jaarbasis steeg de industriële productie in augustus met 2,4 procent.

In het Verenigd Koninkrijk is de industriële productie op maandbasis in augustus gestegen met 0,2 procent en met 1,6 procent versus dezelfde maand een jaar eerder.

Ook in Italië steeg de industriële productie in augustus op maandbasis en wel met 1,2 procent.  

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 2,5 procent tot 50,82 dollar, terwijl een december-future Brent 1,7 procent hoger bewoog op 56,73 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1805. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1787 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1740 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kon LVMH, het moederbedrijf van Louis Vuitton, rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern meldde dat de omzet in het derde kwartaal is gestegen met 14 procent. Het aandeel steeg 2,2 procent.

De overige luxe modehuizen profiteerden van de positieve omzetcijfers van LVMH. Christian Dior won 1,7 procent, Compagnie Financiere Richemont steeg 1,0 procent en Hermes International noteerde 1,0 procent hoger.

HelloFresh, een bezorger van maaltijdboxen treft voorbereidingen voor een beursgang waarmee het 250 miljoen tot 300 miljoen euro wil ophalen. Dit maakte de onderneming dinsdag bekend, nadat eerder al uitlekte dat er plannen waren voor een IPO. HelloFresh, dat deels in handen is van het Duitse investeringsvehikel Rocket Internet, wil een notering aan de beurs van Frankfurt.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.547,72 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

NN begint met online bankieren in Spanje - media

Project in komende weken uitgerold.

40 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op Europees rentebesluit en Amerikaans banenrapport.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Kwartaalcijferseizoen richting eind.

51 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen grotendeels achter de rug.

52 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen voorbij hoogtepunt.

57 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.167,23 0,60% 30,65 5.136,58
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.365,66 -0,03% -1,50 5.367,16