Correctie: Catalaanse leider Puigdemont roept onafhankelijkheid nog niet uit

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 20:48

Puigdemont vraagt om dialoog met Madrid.

(ABM FN-Dow Jones) De Catelaanse leider Carles Puigdemont heeft dinsdag tijdens een verklaring voor het Catalaanse parlement weliswaar niet de onafhankelijkheid van de autonome regio uitgeroepen, maar hij zet wel door met de afscheiding van de Spaanse regio en roept daarbij op tot een dialoog met de Spaanse regering.

Daarnaast zei hij de onafhankelijkheidskwestie een Europese zaak te vinden.

"Op basis van de resultaten van het referendum verdient Catalonië het om een onafhankelijke staat te zijn", zei Puigdemont, eraan toevoegend dat hij van mening is dat hij op basis van de uitkomst van het referendum een mandaat heeft gekregen om de afscheiding van de Spaanse regio voort te zetten.

Puigdemont nodigde de centrale regering uit om een dialoog over de kwestie aan te gaan. "Dit is een historisch moment", voegde hij toe. "We zijn geen criminelen en we zijn niet gek. We hebben niets tegen Spanje en de Spaanse bevolking", zei hij.

Correctie: om in de eerste alinea te corrigeren dat Puigdemont voor het Catalaanse parlement sprak en niet voor het Spaanse parlement.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Veel meer nieuwe abonnees Netflix

Aanwas boven eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Recordregen Wall Street houdt aan

Cijferseizoen later deze week echt op gang.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: ruimte voor ASML om positief te verrassen

Analisten twijfelen niet aan haalbaarheid outlook.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting nieuwe records

Cijferseizoen later deze week echt op gang.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.