Catalaanse leider Puigdemont roept onafhankelijkheid nog niet uit

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 20:13

Puigdemont vraagt om dialoog met Madrid.

(ABM FN-Dow Jones) De Catelaanse leider Carles Puigdemont heeft dinsdag tijdens een verklaring voor het Spaanse parlement weliswaar niet de onafhankelijkheid van de autonome regio uitgeroepen, maar hij zet wel door met de afscheiding van de Spaanse regio en roept daarbij op tot een dialoog met de Spaanse regering.

Daarnaast zei hij de onafhankelijkheidskwestie een Europese zaak te vinden.

"Op basis van de resultaten van het referendum verdient Catalonië het om een onafhankelijke staat te zijn", zei Puigdemont, eraan toevoegend dat hij van mening is dat hij op basis van de uitkomst van het referendum een mandaat heeft gekregen om de afscheiding van de Spaanse regio voort te zetten.

Puigdemont nodigde de centrale regering uit om een dialoog over de kwestie aan te gaan. "Dit is een historisch moment", voegde hij toe. "We zijn geen criminelen en we zijn niet gek. We hebben niets tegen Spanje en de Spaanse bevolking", zei hij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

17 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

37 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.