Beursblik: trading update Takeaway.com positief

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 10:48

Goede groei en vooruitzichten volgens Actiam.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft een positieve trading update over het derde kwartaal bekendgemaakt. Dit concludeerde analist Corné van Zeijl van Actiam. 

Volgens Van Zeijl kwamen er drie positieve ontwikkelingen naar voren uit de kwartaalupdate van de online bezorger van kant- en klaarmaaltijden. In de eerste plaats was de groei boven verwachting. Vooral in de volwassen Nederlandse markt was sprake van een goede groei. 

Ten tweede kondigde Takeaway aan de tarieven aan het begin van 2018 "bescheiden" te zullen verhogen. Hiervoor is wel wat ruimte, denkt Van Zeijl. De analist merkte op dat de winst hierdoor aardig kan groeien, aangezien iedere euro extra rechtstreeks naar de winst gaat, omdat er geen extra kosten bijkomen. 

Tot slot noemde Van Zeijl het positief dat Takeaway extra gaat investeren om zijn positie in Duitsland te versterken. Dit zal in de eerste plaats op de winst daar drukken, vanwege de hogere marketingkosten. Maar uiteindelijk zal het meer opleveren, volgens de analist van Actiam, aangezien Takeaway een goede kans maakt om de grootste te worden in Duitsland. 

Op een lichtrood Damrak steeg het aandeel Takeaway.com 5,0 procent tot 38,70 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Franse dochter Altice zet uitrol glasvezel in koelkast

Omvangrijke investeringen gemoeid met glasvezel.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Centrale banken domineren sentiment.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele resultaten op de rol.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Nauwelijks agendapunten.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Benzinevoorraden stijgen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.