Beursblik: trading update Takeaway.com positief

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 10:48

Goede groei en vooruitzichten volgens Actiam.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft een positieve trading update over het derde kwartaal bekendgemaakt. Dit concludeerde analist Corné van Zeijl van Actiam. 

Volgens Van Zeijl kwamen er drie positieve ontwikkelingen naar voren uit de kwartaalupdate van de online bezorger van kant- en klaarmaaltijden. In de eerste plaats was de groei boven verwachting. Vooral in de volwassen Nederlandse markt was sprake van een goede groei. 

Ten tweede kondigde Takeaway aan de tarieven aan het begin van 2018 "bescheiden" te zullen verhogen. Hiervoor is wel wat ruimte, denkt Van Zeijl. De analist merkte op dat de winst hierdoor aardig kan groeien, aangezien iedere euro extra rechtstreeks naar de winst gaat, omdat er geen extra kosten bijkomen. 

Tot slot noemde Van Zeijl het positief dat Takeaway extra gaat investeren om zijn positie in Duitsland te versterken. Dit zal in de eerste plaats op de winst daar drukken, vanwege de hogere marketingkosten. Maar uiteindelijk zal het meer opleveren, volgens de analist van Actiam, aangezien Takeaway een goede kans maakt om de grootste te worden in Duitsland. 

Op een lichtrood Damrak steeg het aandeel Takeaway.com 5,0 procent tot 38,70 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

Gisteren - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

Gisteren - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.