Beursblik: minimum uurtarief zzp'ers gunstig voor PostNL

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 09:55

ING ziet concurrent Sandd veel harder geraakt worden.

(ABM FN-Dow Jones) Het plan van het nieuwe kabinet om een minimum uurtarief voor zzp'ers in te stellen kan positief uitpakken voor PostNL. Dit schreef analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdagochtend in reactie op het nieuwe Nederlandse regeerakkoord. 

Het nieuwe kabinet wil met deze maatregel zelfstandigen beschermen tegen een te laag tarief, zoals bijvoorbeeld het geval is bij maaltijdbezorgers en schoonmakers. Deze zzp'ers krijgen nu geen sociale bescherming en vakantiegeld van hun werkgevers. Onder het nieuwe plan zouden deze zzp'ers niet meer als zelfstandige worden gezien, en hun opdrachtgevers worden dan werkgevers met de bijbehorende verplichtingen. 

Volgens Zwartsenburg zou dit positief kunnen uitpakken voor PostNL. De analist wees erop dat PostNL ook zzp'ers gebruikt voor het bezorgen van post, maar slechts in beperkte mate, omdat het bedrijf gedwongen werd veel zelfstandigheden een contract aan te bieden. Hierdoor is de impact van de beoogde nieuwe maatregel voor PostNL beperkt. Concurrent Sandd heeft daarentegen circa 80 procent van zijn personeel voor zich werken op basis van zelfstandigheid, aldus ING. Hier zal de maatregel dus een veel zwaardere impact hebben, denkt de analist, die niet uitsluit dat dit Sandd in de armen van PostNL zal drijven. 

ING heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,75 euro. Op een vlak Damrak noteerde het aandeel PostNL dinsdag 0,5 procent hoger op 3,57 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

26 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 3,85 -0,77% -0,03 3,88