Amerikaanse futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 10 oktober 2017, 13:00

Weinig richtinggevend nieuws op dinsdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag af op een licht hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

"De dollar ondervindt wat zwakte tegenover andere valuta's, vooruitlopend op de notulen van het Federal Open Market Committee, die later deze week verschijnen", meldde marktanalist Naeem Aslam van Think Markets dinsdag. "De zwakte van de dollar zou wel eens van korte duur kunnen zijn en dat komt puur omdat economische cijfers sterk zijn, ondanks de sterke invloed van orkanen misère. Het bredere plaatje van de gezondheid van de Amerikaanse economie verbetert enigszins en daarom denken wij dat er nog wel wat ruimte is voor een stijging van de dollar", merkte de marktvorser op, die toevoegde dat de inflatie ook weer "een teken van leven" toont en de loonontwikkeling de grootste sprong maakte sinds 2009.

Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in augustus fractioneel gestegen, bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business. De vertrouwensindex steeg van 105,2 in juli, naar 105,3 in augustus. Met een stijging van 7 van de 10 deelindexen werd het toegenomen vertrouwen breed gedragen. Volgens CEO Juanita Duggan van NFIB blijft de consumentenvraag "erg sterk".

Er staan voor dinsdag verder geen Amerikaanse macro-economische cijfers geagendeerd. Voor woensdag staan de notulen van de Federal Reserve op de rol.

Olie noteerde dinsdag in de plus. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent hoger op 49,83 dollar, terwijl een december-future Brent ook 0,5 procent duurder werd op 56,06 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1782. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1774 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1750 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Er was vooralsnog op dinsdag geen noemenswaardig bedrijfsnieuws. Woensdag komen BlackRock en Delta Air Lines met kwartaalcijfers. Donderdag volgen Citigroup en JP Morgan Chase en vrijdag brengt Wells Fargo zijn kwartaalrapportage.

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn maandag licht lager gesloten. De S&P 500 index sloot 0,2 procent in het rood op 2.544,73 punten, De Dow Jones index verloor krap 0,1 procent tot 22.761,07 punten en de Nasdaq leverde bijna 0,2 procent in en eindigde daarmee op 6.579,73 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen openen overwegend hoger

Alle ogen op rentebesluit Fed.

30 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

43 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

1 uur geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

1 uur geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.