Fusie Headfirst jaagt omzet Value8 aan

Redactie ABM Financial News - 1 oktober 2017, 13:53

Investeerder hoopt vlot handtekening accountant te presenteren.

(ABM FN-Dow Jones) Value8 heeft in de eerste zes maanden van 2017 de omzet zien oplopen en wist ook bij de kernbedrijven meer winst te maken. De langverwachte handtekening van de accountant op de jaarrekening 2016 ontbreekt evenwel nog altijd.

"Conform eerdere communicatie streeft Value8 ernaar het jaarrekeningtraject op zo kort mogelijke termijn af te ronden", zo klonk het.

Resultaten

Value8 zag de omzet in de eerste jaarhelft met 61 procent stijgen naar 297,9 miljoen euro. Netto, dat wil zeggen gecorrigeerd voor bruto facturatiewaarde, ging de omzet van 88,8 miljoen naar 126,7 miljoen euro.

Een belangrijke omzetaanjager was de fusie tussen Headfirst en Source. Door deze fusie steeg de omzet van de arbeidsbemiddelaar van 96,5 miljoen naar 243,6 miljoen euro.

Bij de kernbedrijven, dat wil zeggen exclusief Ceradis, IEX Group en Kersten, nam de EBITDA toe van 3,7 naar 5,8 miljoen euro. Inclusief Kersten, dat zoals CEO Peter Paul de Vries benadrukte tegenover ABM Financial News, inmiddels schuldenvrij is, steeg de EBITDA van 3,4 miljoen naar 6,6 miljoen euro. Op basis hiervan concludeerde Value8 dat er sprake was van "een sterke stijging" van de operationele winstgevendheid van de kernbedrijven. Ceradis en IEX bevinden zich in de investeringsfase en worden daarom door Value8 niet meegenomen bij het vaststellen van de EBITDA.

IEX, dat zelf genoteerd is aan de Amsterdamse beurs, meldde recent dat de omzet in de eerste helft van 2017 steeg, maar ook dat de EBITDA 520.000 euro negatief was. "De kosten gaan nog voor de baten uit", concludeerde de exploitant van beurswebsites.

De winst voor amortisatie kwam bij Value8 afgelopen halfjaar opnieuw uit op 2,2 miljoen euro, net als een jaar eerder. Per aandeel leverde dit een winst op van 0,24 euro. Na belastingen restte er een wint van 1,2 miljoen euro, gelijk aan een jaar eerder en toerekenbaar aan aandeelhouders daalde de winst van 1,5 miljoen naar 1,2 miljoen euro.

Het eigen vermogen van Value8 steeg met 1,3 miljoen euro naar 61,8 miljoen euro.

Vooruitzichten

Value8 voorziet dat de trends uit de eerste jaarhelft zich in de tweede helft zullen voortzetten. "Dat betekent dat verdere groei van omzet en resultaten van de bedrijven wordt verwacht."

Handtekening

Value8 heeft nog altijd geen handtekening van de accountant gekregen voor de jaarrekening 2016. De onderneming merkte op dat er twee mogelijke neerwaarts correcties worden gemaakt ten aanzien van het eigen vermogen. Allereerst een negatieve aanpassing van de waardering van Ceradis van 1,5 miljoen euro en 0,3 miljoen euro negatief bij de verwerking van HeadFirst Source.

Verder meldde Value8 dat het onderzoek bij BK "op korte termijn" kan worden afgerond. Er wordt onderzocht of de groep mogelijk de wet- of regelgeving heeft overtreden.

Afgelopen half jaar bleef de omzet bij BK "ongeveer gelijk". Het resultaat was volgens Value8 positief, "maar lager dan begroot".

Het aandeel Value8 sloot vrijdag op 5,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

11 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VALUE8 toevoegen aan uw watchlist 5,08 1,60% 0,08 5,00