FedEx boekt meer winst op hogere omzet

Redactie ABM Financial News - 21 juni 2016, 22:40

Expressconcern overtreft analistenverwachting.

FedEx heeft over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst op een hogere omzet gerapporteerd en overtrof de verwachtingen van analisten. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalpublicatie van het Amerikaanse expressconcern, dat afgelopen maand officieel TNT Express inlijfde voor 4,8 miljard dollar in een poging zijn groeipotentieel te behouden.

FedEx rapporteerde over het vierde kwartaal een nettowinst van 897 miljoen dollar, versus 753 miljoen dollar in diezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 3,30 dollar ten opzichte van 2,66 dollar een jaar eerder. De omzet steeg van 12,1 miljard naar 13,0 miljard dollar.

Analisten voorzagen volgens dataverzamelaar FactSet een omzet van 12,7 miljard dollar en een winst per aandeel van 3,28 dollar.

Voor het volledige jaar kwam de aangepaste winst per aandeel uit op 10,80 dollar per aandeel. Daarmee voldeed de onderneming aan zijn eigen verwachting van 10,70 tot 10,90 dollar.

Vooruitkijkend verwacht FedEx aanhoudende gematigde economische groei. Voor het lopende gebroken boekjaar rekent het Amerikaanse bedrijf op een aangepaste winst per aandeel van 11,75 tot 12,25 dollar.

TNT Express zal vanaf boekjaar 2018 bijdragen aan de winst, zei FedeX eerder, maar beleggers zullen reikhalzend uitkijken naar commentaar van FedEx bestuurders gedurende de telefonische toelichting op de resultaten over de plannen voor uitbreiding in de snelgroeiende Europese e-commercemarkt.

E-commerce is een snelgroeiende en potentieel zeer lucratieve bedrijfstak, waar tegelijkertijd ook potentiële concurrentie van internetretailers als Amazon op de loer ligt op de langere termijn. De overname van TNT Express werd grotendeels ingestoken vanuit de ambitie om groot te worden in de Europese e-commerce markt.

De economische groei in het thuisland blijft FedEx ondertussen tegenwerken in zijn groeiambities. In maart verlaagde het concern de groeiverwachting voor de Amerikaanse economie van 2,6 procent naar 2,2 procent.  

Het aandeel FedEx daalde 1,9 procent in de handel na het slot van Wall Street.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TNT EXPRESS toevoegen aan uw watchlist 8,45 -9,53% -0,89 8,45