Aandeel van de Week: Kabelkoning Ziggo in AEX-index

Harry Klip - 22 september 2013, 21:21

Deze week zetten we Ziggo als Aandeel van de Week in de schijnwerpers en niet zonder reden! De Nederlandse kabelgigant zal vanaf maandag 23 september de plaats innemen van DE Masterblenders.

Op 8 april plaatsten we Ziggo ook al op een voetstuk . We waren rond een koers van €27,38 ook al vast gestemd (positief) op Ziggo. Inmiddels is het aandeel verder gestegen tot boven €30. Degene die ons Aandeel van de Week heeft gekocht, zou sinds april dus een winst hebben van meer dan 10%.

 

Ziggo is één van de grootste spelers in Nederland op het gebied van glasvezelkabel TV, aangevuld met internet, radio en telefonie. Sinds een jaar is dit aandeel beursgenoteerd. De winstmarges zijn aantrekkelijk en er wordt een hoog dividend uitgekeerd: volgens Bloomberg is het Dividend Indicated Gross Yield meer dan 6%. Daarbij heeft onlangs wereldleider Liberty Global (die ook ooit een belang had in het in een ver verleden beursgenoteerde aandeel UPC) in juli het belang in Ziggo verhoogd van 18,2% naar 28,5%. Tijdens onze Masterclasses (Opties & Live Trading) komt onder meer onze checklist om een trade te doen aan bod. Onderstaand een deel van deze checklist die fungeert als kapstok. Toegepast op Ziggo: 

 

Checklist opzetten trades Optie Academy:

  1. Altijd de chart (grafiek) checken: wat is de trend? Check voortschrijdend gemiddelden (moving averages (ema’s)), zijn er gaps (koershiaten)? Noteer de steun- en weerstandsniveau’s.

   Ziggo Daily Chart Optie Academy

Ziggo trendeert op de daggrafiek duidelijk opwaarts, de m.a.’s (8 en 21) zijn duidelijk opwaarts gericht.  Steun rond €29,195  daaronder een significante steun rond €27. Op €31,715 lig stevige weerstand zijnde de highs van juli respectievelijk september. We kunnen een pullback verwachten (reactie) op de recente forse stijging tot de steun rond €29,195.

 

2. Altijd met de trend meehandelen: b.v. positie innemen en bij breakouts positie uitbreiden. Een longpositie innemen als het aandeel terugvalt richting €27, of toch nu al rond €30,38 long gaan in anticipatie op een verdere stijging richting koersdoel €32,81 (stijging van 8% vanaf het huidige niveau.

 

3. Riskmanagement: kijken naar target en stoploss als visie onjuist blijkt te zijn. Inname longpositie rond €30 dan stoploss onder €29 (onder eerste steun) plaatsen. Risico is dan €1 versus winstpotentieel van meer dan €2,40.

 

4. Als je uit je positie wilt en moet: ga dan ook uit de markt en wacht niet tot het ‘ideale’ moment of dat je tot expiratie blijft zitten. Dus onder €29 deel van de longpositie afbouwen of alles sluiten. Op basis van deze checklist achten wij een longpositie in Ziggo kansrijk en verantwoord.   

 

Haussestrategie covered call met opties Ziggo mogelijk

Op Ziggo zijn verhandelbare opties voorhanden. Aan de hand van de huidige situatie zouden we dus een haussestrategie opzetten met opties.
Uitgangspunten covered call: -  Een belegging in aandelen met een hoog dividend, (hier slotdividend € 0,95)  welke bovendien geleidelijk stijgt, biedt beleggers op langere termijn een zeer goed rendement.

 

- In tijden van recessie dalen dividend aandelen gemiddeld minder in koers dan doorsnee aandelen.
-  De premie van kortlopende gedekt geschreven callopties biedt meer opbrengst in procenten dan callopties van dezelfde uitoefenprijs met een langere looptijd. In dat geval kunt u namelijk vaker callopties gaan schrijven.
-   Om ook koerswinst te kunnen realiseren dient de uitoefenprijs van de calloptie iets hoger te liggen dan de huidige koers van het aandeel.
-   Het schrijven van opties levert in een periode met lage volatiliteit (bewegelijkheid) minder premie op dan in tijden met grote spanningen.

 

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week, danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

 

Disclaimer: Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Ziggo. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.