Roche verlengt bod op Illumina niet

Koen Bender - 19 april 2012, 09:57

De bal is nu aan Illumina. Kunnen zij alsnog waarde ontsluiten. Of volgt er toch nog een gesprek met Roche.

In de ochtend voor de aandeelhoudersvergadering van Illumina maakte Roche bekend dat het m et het oog op de aanstaande herverkiezing van het zittende bestuur van Illumina heeft besloten haar bod van $51 op alle aandelen Illumina niet te verlengen. Slechts 6% van de aandeelhouders stemde voor het voorstel van Roche.De CEO van Roche zei in het persbericht het volgende:

“We blijven alle respect voor Illumina en haar management houden, maar met slechts toegang tot publieke informatie over Illumina’s huidige en toekomstige gang van zaken, gelooft Roche dat het niet in het belang van haar aandeelhouders is dat  Roche haar bod van $51 verder zou verhogen. We hebben gedurende dit proces de wens gehad om in een constructieve dialoog met Illumina’s management te treden, te luisteren naar haar inzichten over de waarde en vooruitzichten van Illumina, om zo een eerlijke en passende prijs te bieden aan haar aandeelhouders. Maar bij afwezigheid van zulke gesprekken is het onze taak om gedisciplineerd met de belangen van de aandeelhouders van Roche om te gaan. Roche blijft haar opties overwegen en mogelijkheden ontwikkelen om haar leidende positie in diagnose te versterken.”De reacties

De CEO van Illumina reageerde opgelucht en verklaarde dat Illumina zich nu weer kan richten op de groeiende onderneming.Op de karig bezochte aandeelhoudersvergadering  van Illumina reageerden enkele aandeelhouders teleurgesteld omdat het bod niet op de vergadering ter discussie was gebracht.Gelet op de tekst van het persbericht van Roche en het feit dat de koers van Illumina nu zo’n 13% onder het laatste bod van Roche noteert, verwachten we dat er door de aandeelhouders druk zal worden uitgeoefend op de CEO van Illumina om alsnog in gesprek te treden met Roche. Dit kan een onderdeel zijn van de strategie van Roche.In de overnamestrijd tussen Roche en Genentech in 2009 haalde Roche ook zijn eerdere bod terug. Vlak daarna kwam Roche alsnog met een hoger bod. Zolang Roche niet formeel biedt op Illumina is Roche in staat om haar directe belang in Illumina via de beurs te vergroten. Het vervolg

Het is nu aan Illumina om alsnog de waarde van het aandeel te ontsluiten. Indien het bedrijf daar niet op korte termijn in slaagt wordt de kans groter dat Roche alsnog, succesvol een overname kan en zal doen. Wij handhaven onze positie.  Wordt vervolgd…Mercurius Vermogensbeheer heeft momenteel een positie in de ING Illumina Sprinter Long $38,20 voor haar cliënten.

Nieuws

Wall Street op weg naar vlakke opening

Beurzen geven niks prijs op records van maandag.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Credit Suisse zet verkoopadvies op ING

ABN AMRO blijft koopwaardig en koersdoel voor KBC omhoog.

39 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark gaat kosten besparen

Meer winst in vierde kwartaal.

56 minuten geleden - Lees verder

Omzetstijging voor Procter & Gamble

P&G rekent op meer winst per aandeel.

1 uur geleden - Lees verder

Enorme winststijging Verizon

Eenmalige posten stuwen winst in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.